Foto: DELFI
Gaļas pārstrādātājs "Grāvendāle" pērn strādāja ar 2,567 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 21,7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi bija 1,012 miljoni eiro, pretēji peļņai gadu iepriekš, liecina datubāzē "Lursoft" publiskotais finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka iemesls zaudējumiem pērn bija Krievijas īstenotais embargo pārtikas produktu importam no Eiropas Savienības (ES), kā arī cūku mēra un putnu gripas epidēmijas, kas būtiski samazināja gaļas pārtikas produktu realizāciju tirgū. "Šo iemeslu dēļ uzņēmumam būtiski samazinājās apgrozījums un ieņēmumi no realizācijas," norāda kompānijas vadība.

2015.gadā "Grāvendāle" plāno palielināt realizācijas apmērus vietējā tirgū, kā arī noslēgt jaunus sadarbības līgumus preču piegādēm uz ES. Tāpat šogad "Grāvendāle" ir noslēgusi jaunu sadarbības līgumu ar konditorejas ražotāju "MBK Kompānija" par produkcijas piegādi.

Vienlaikus kompānijas vadība norāda, ka šogad pirmajā pusgadā, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, ir pieauguši uzņēmuma realizētās produkcijas apmēri vietējā tirgū - šogad pirmajā pusgadā kompānijas apgrozījums no realizācijas Latvijā bija 874,4 tūkstoši eir pretēji 645,5 tūkstošiem eiro attiecīgajā laika posmā pirms gada.

Lai veicinātu uzņēmuma turpmāku attīstību un iespējas darboties ar peļņu, uzņēmums plāno piesaistīt jaunas investīcijas un restrukturizēt kreditoru parādus.

Informācija datubāzē "Lursoft" liecina, ka "Grāvendāle" reģistrēta 1991.gadā un uzņēmuma pamatkapitāls ir 496,8 tūkstoši eiro. Kompānija pieder divām privātpersonām. 2013.gadā "Grāvendāle" strādāja ar 3,278 miljonu eiro apgrozījumu un 21,6 tūkstošu eiro peļņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!