Foto: F64

Šī gada jūlijā salīdzinājumā ar jūniju rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 2,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Apstrādes rūpniecībā pieaugums bijis par 3,7%, elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 0,5%, bet sarucis produkcijas apjoms ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē - par 3,5%.

Salīdzinot ar 2014. gada jūliju, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 8,3%, tai skaitā ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 3,2%, apstrādes rūpniecībā – par 10,5%, bet elektroenerģijas un gāzes apgādē bija kritums par 0,6%.

Vislielākais produkcijas pieaugums jūlijā, salīdzinot ar pagājušā gada atbilstošo periodu, bija metālu ražošanas nozarē. Nozīmīgs produkcijas apjoma kāpums bija arī pēc īpatsvara lielākajās apstrādes rūpniecības nozarēs: koksnes un koka izstrādājumu ražošanā – par 7,9% un pārtikas produktu ražošanā – par 4,6%.

Savukārt produkcijas apjoma kritums bija nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanas nozarē par 10,4%, ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanas nozarē – par 6,1% un apģērbu ražošanas nozarē – par 4,5%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!