Pēc Krievijas vēstniecības pasūtījuma AS "LNK Industries" atjauno dzīvojamās ēkas Alberta ielā 5 rekonstrukciju un restaurāciju. Darbus plānots pabeigt nākamā gada decembrī un to kopējās izmaksas būs 4,12 miljoni eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, informē "LNK Group" pārstāve Inga Domka.

Kā liecina zemesgrāmatas dati, 2011. gadā Krievijas Federācija šo īpašumu iegādājusies par 1 858 500 eiro.

Atzīme zemesgrāmatā liecina, ka ēka ir arhitektūras piemineklis, kā arī atrodas UNESCO Pasaules kultūras mantojuma vietas "Rīgas vēsturiskais centrs" un valsts nozīmes pieminekļa "Rīgas pilsētas vēsturiskais centrs" teritorijā.

LNK skaidro, ka nams Alberta ielā 5 slejas 22,8 metru augstumā, tam ir seši stāvi un kopējā stāvu platība ir 2932 kvadrātmetri.

Rekonstrukcijas gaitā tiks veikti vispārējie celtniecības un apdares darbi 3719 kvadrātmetru platībā, kas iekļauj gan ēkas fasādes un interjera restaurāciju, gan iekšējo un ārējo inženiertīklu izbūvi. Dzīvojamās ēkas vienā spārnā pēc rekonstrukcijas atradīsies 30 dzīvokļi platībā no 50 kvadrātmetriem līdz 90 kvadrātmetriem, savukārt otrajā - divi "studio tipa" apartamenti.

Rekonstrukcijas rezultātā ēka tiks pieslēgta pilsētas inženierkomunikācijām. Tajā ir paredzēti trīs jauni lifti, turklāt, lai saglabātu vēsturisko galvenās fasādes plānojumu, viens no tiem atradīsies atsevišķi iekšpagalmā, bet divi pārējie – sānu korpusos. Tāpat tiek saglabāts nama vēsturiskais plānojums, respektīvi, ieeja apartamentos būs no galvenās kāpņu telpas.

"Esam gandarīti, ka mūra īres nams, kas celts 1900. gadā un līdz šim ir bijis ļoti sliktā tehniskā stāvoklī, tostarp ilgu laiku bijis kā bieds daudzu rīdzinieku un pilsētas viesu acīs, piedzīvos savu renesansi. Pirms rekonstrukcijas uzsākšanas detalizēti tika izpētīti iespējamie inženiertehniskie risinājumi, lai veicot rekonstrukciju, ēkas vēsturiskās vērtības sasauktos ar inovatīviem 21. gadsimta risinājumiem," uzsver AS "LNK Industries" valdes loceklis Jevgenijs Locovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!