Foto: LETA

Latvijas zāļu ražotājs "Grindeks" noslēdzis ilgtermiņa sadarbības līgumu ar Pasaules Veselības organizāciju (PVO) par oksitocīna injekciju piegādēm, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Saskaņā ar līguma nosacījumiem pirmie oksitocīna injekciju sūtījumi nogādāti Ziemeļkorejai un Komoru salām. Tuvākie nākamie sūtījumi nonāks Nigērijā un Kotdivuārā. "Grindeks" ražotās oksitocīna injekcijas ir kvalificētas PVO piegādēm kopš 2014.gada.

Kompānijā informēja, ka "Grindeks" jau iepriekš ir sekmīgi sadarbojies ar PVO. 2008.gadā, pamatojoties uz starptautisko sadarbības partneru pozitīvajām atsauksmēm par "Grindeks" ražotā oksitocīna augsto kvalitāti, PVO uzaicināja "Grindeks" piedalīties projektā, kura gaitā uzņēmums izstrādāja monogrāfiju par oksitocīna kvalitāti. Šo monogrāfiju PVO izmanto produkta kvalitātes novērtēšanai dažādos projektos.

"Grindeks" valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis atzīmēja, ka sadarbība ar PVO ir augsts novērtējums ražotās produkcijas kvalitātei un darbinieku profesionalitātei. "Sadarbība paver mums daudzsološas iespējas izvirzīties par vienu no nozīmīgākajiem oksitocīna injekciju ražotājiem pasaulē," piebilda Bundulis.

Oksitocīns ir viens no "Grindeks" vertikāli integrētajiem produktiem, proti, uzņēmums ražo gan aktīvo farmaceitisko vielu, gan gatavo zāļu formu – injekcijas. Pateicoties sekmīgai mārketinga un pārdošanas stratēģijai, pieprasījums pēc "Grindeks" oksitocīna būtiski palielinās. 2015.gada pirmajā pusgadā kopējais oksitocīna pārdošanas apjoms bija 1,3 miljoni eiro, kas salīdzinot ar 2014. gada pirmā pusgada oksitocīna pārdošanas rezultātiem ir palielinājies par 10%.

Oksitocīns ir hormons, kas kā medikaments tiek lietots, lai veicinātu dzemdības, samazinātu pēcdzemdību asiņošanu, kā arī stimulētu krūts zīdīšanu.

"Grindeks" koncerns pirmajā pusgadā strādāja ar 43,791 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 7,6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa palielinājās par 14,1% – līdz 3,21 miljonam eiro.

"Grindeks" galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. "Grindeks" koncernu veido "Grindeks" un četras tā meitassabiedrības – Igaunijas "Tallinas Farmācijas rūpnīca", Latvijas "Kalceks" un "Namu apsaimniekošanas projekti", kā arī Krievijas "Grindeks Rus". "Grindeks" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!