Foto: Publicitātes foto

Pēc paziņojumiem par aizliegumu Krievijas un Ukrainas aviokompānijām lidot otras valsts gaisa telpā, pieaudzis Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" pasažieru skaits, kas iegādājas biļetes šajos maršrutos, pastāstīja uzņēmuma korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

"Jā, mēs tiešām redzam, ka šobrīd ir pieaudzis pasažieru skaits, kas iegādājas biļetes šajos maršrutos, salīdzinot ar to pašu periodu pagājušajā gadā," sacīja Vanags.

Viņš arī norādīja, ka "airBaltic" saņēmusi lūgumu no Kijevas lidostas palielināt lidojumu apmēru vai palielināt sēdvietu skaitu lidmašīnās, un tiek vērtēts, vai paplašināt piedāvājumu.

Pēc viņa teiktā, "airBaltic" ir ļoti labā situācijā, lai palielinātu lidojumu apmērus gan uz Ukrainu, gan uz Krieviju, jo šo sankciju spēkā stāšanās brīdis - oktobra beigas - sakrīt ar ziemas sezonas sākumu, kad kompānija veic mazāk lidojumus, tādējādi ir pieejamas lidmašīnas. "Tas nozīmē, ka mēs varam gan mazākas lidmašīnas aizstāt ar lielākām, gan lidot biežāk," skaidroja Vanags.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka ir labāk, ja aviācijas tirgi strādā normālā režīmā. "Šādi ierobežojoši mehānismi ne vienmēr dod labu, pozitīvu efektu ilgtermiņā. Labākais scenārijs aviokompānijām ir tad, ja nav nekādu nepieciešamību piemērot sankcijas un tirgus strādā parastā normālā režīmā un tirgū līdz ar to ir lielāks naudas daudzums apritē un cilvēkiem ir vairāk naudas ko tērēt, tajā skaitā arī aviobiļetēm," vērtēja Vanags

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Krievija, atbildot uz Ukrainas noteikto aizliegumu Krievijas lidsabiedrībām no 25.oktobra lidot tās gaisa telpā, atbildēja ar to pašu no 25.oktobra slēgs savu gaisa telpu Ukrainas aviokompānijām.

Ukrainas lēmums paredz, ka tās gaisa telpā būs aizliegti arī Krievijas lidmašīnu tranzīta lidojumi, ja tās pārvadā militāro personālu vai preces, kurām var būt militārs pielietojums.

Gaisa satiksmi starp abām valstīm uztur Krievijas aviokompānijas "Aeroflot", "Rossija", "Sibirj" (izmanto zīmolu S7), "Transaero", "UTair" un Ukrainas lidsabiedrības "Dņiproavia", "Motor Sič" un "Ukraine International Airlines".

Maskava šo Ukrainas lēmumu, kura mērķis ir sodīt Krieviju par Krimas aneksiju un atbalstu separātistiem Ukrainas austrumos, ir nosaukusi par "neprātu".

Ukrainas prezidents Petro Porošenko 16.septembrī paplašināja sankciju sarakstu pret Krievijas juridiskajām un fiziskajām personām, vēršoties pret 400 amatpersonām un 90 firmām.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem. Lidsabiedrības lielākā īpašniece ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!