Foto: LETA
Latvijas Konkurences padome ir devusi zaļo gaismu piena pārstrādes uzņēmuma "Rīgas piensaimnieks" (RPS) iegādes darījumam.

"Līdz ar uzņēmuma iegādes darījuma noslēgšanu, mēs sākam izstrādāt detalizētu "Rīgas piensaimnieka" integrācijas plānu ar mērķi pievienot "Food Union" grupai. Pašlaik integrācijas procesam nav noteikts konkrēts laika plāns, taču pēc tam, kad šis process tiks pabeigts, "Rīgas piensaimnieks" kļūs par patiesi starptautiska piena nozares spēlētāja daļu, kuru veidos trīs piena pārstrādes uzņēmumi Latvijā – "Rīgas piena kombināts", "Valmieras piens" un "Rīgas piensaimnieks", kā arī saldējuma un saldēto produktu ražotājs "Premia" Igaunijā un saldējuma ražotājs Dānijā – "Premier Is,"" portālam "Delfi" sacīja "Meridian Capital" investīciju direktors Nodirs Normatovs.

Viņš norāda, ka iekļaujoties "Food Union" grupā, "Rīgas piensaimnieks" un tā zīmoli "Kārums" un "Dzintars" iegūs pieeju tehnoloģijām un inovācijām, kā arī tiem pavērsies jaunas iespējas produktu distribūcijai "Food Union" mērķa tirgos Baltijā, Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS valstīs un Ķīnā.

"Delfi" jau ziņoja, ka "Rīgas piensaimnieku" iegādājās starptautiska privātā kapitāla investīciju grupa "Meridian Capital NVS" fonds, kas ir ilggadējs Latvijas vadošā piena pārstrādes uzņēmuma "Food Union" finansiālais partneris. "Rīgas piensaimnieka" iegādes mērķis ir uzņēmuma tālāka konsolidācija ar "Food Union". Darījuma konsultants bija "Prudentia".

"Meridian Capital" ir starptautiska privātā kapitāla investīciju grupa, kas jau investējusi piena pārstrādes uzņēmumos Krievijā un Baltijas valstīs. "Meridian Capital" finansēja "Unimilk" izveidi, kļūstot par Krievijas otro lielāko piena pārstrādes uzņēmumu. Vēlāk uzņēmums apvienojās ar "Danone" svaigo piena produktu nodaļu Krievijā, tādējādi kļūstot par vadošo piena pārstrādes uzņēmumu NVS reģionā. Šobrīd "Meridian Capital" un tā partneriem pieder ievērojama daļa mazākuma akciju kopuzņēmumā "Danone-Unimilk".

Savukārt "Food Union" ir lielākais piena pārstrādes uzņēmums un viens no vadošajiem pārtikas un dzērienu ražotājiem Latvijā, kā arī vadošais saldējuma ražotājs Baltijas valstīs. "Food Union" zīmols apvieno divus lielākos piena pārstrādes uzņēmumus Latvijā - "Rīgas piena kombināts" un "Valmieras piens", lielāko saldējuma un saldēto produktu ražotāju Igaunijā - "Premia", un saldējuma ražotāju Dānijā - "Premier Is".

Saskaņā ar provizorisko informāciju "Food Union" grupas apgrozījums 2014. gadā sasniedza 175 miljonus eiro. "Food Union" Baltijā šobrīd strādā vairāk nekā 1000 darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!