Foto: Shutterstock
Populārākais alus šogad deviņos mēnešos Latvijā bija alus darītavas "Cēsu alus" ražotais "Miezīts", liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Akcīzes preču pārvaldes apkopotā informācija.

Otrs populārākais alus Latvijā 2015. gada deviņos mēnešos bija "Cēsu alus" ražotais "Cēsu Premium", bet trešais - alus darītavas "Aldaris" ražotais alus "Apinītis stiprais".

Starp desmit populārākajiem aliem ierindojas arī "Aldara" ražotais alus - "Aldara gaišais", "Cido grupas" ražotie "Līvu pilzenes" un "Lāčplēsis Dzintara", "Cēsu alus" ražotais alus "Walter", "Cido grupas" ražotie "Lāčplēsis gaišais" un "Optima linija".

Trīs lielākie uzņēmumi pēc pēc patēriņam nodotā alus apmēra 2015.gada deviņos mēnešos bija "Cēsu alus", "Cido grupa", kā arī "Aldaris". Seko "Tērvetes AL", "Bauskas alus", "Piebalgas alus", "Greis loģistika", "Zaksi", "Valmiermuižas alus", kā arī "Ritaleks".

Par konkrētām produktu un alkoholisko dzērienu izplatītāju tirgus daļām VID neinformē.

Jau vēstīts, ka Latvijā šogad deviņos mēnešos saražoti 71,213 miljoni litru alus, kas ir par 11% mazāk nekā 2014. gada attiecīgajā laika periodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!