Foto: PantherMedia/Scanpix
2015. gada trešajā ceturksnī nozīmīgas izmaiņas īres tirgū nav notikušas. Vidējās klases īres dzīvokļiem vērojams neliels cenu samazinājums, teikts nekustamā īpašuma kompānijas "Latio" trešā ceturkšņa mājokļu tirgus pārskatā.

Trešajā ceturksnī bija vērojams pieprasījuma pieaugums pēc ekskluzīviem īres mājokļiem - dārgiem dzīvokļiem pilsētas centrā vai savrupmājām prestižākajās Rīgas apkaimēs, piemēram, Mežaparkā.

"Latio" speciālisti ir novērojuši pieprasījuma pieaugumu ekskluzīvajā segmentā un atbilstoša piedāvājuma trūkumu, ko nereti sekmē potenciālo izīrētāju bažas par mājokļa ātrāku nolietojumu, ja tas tiek piedāvāts īres tirgū.

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, tradicionāli bija vērojama paaugstināta studentu aktivitāte īres tirgū, tomēr piedāvājumā trūka pieprasījumam atbilstošu dzīvokļu, teikts pārskatā.

"Latio" informē, ka vēl joprojām izīrētāju vidū valda skeptiska attieksme pret studentiem, kuri kļuvuši prasīgāki pret īres mājokļa kvalitāti. Tajā pašā laikā īpašnieki, kuri izvēlas izīrēt dzīvokļus studentiem, lielākoties ir apmierināti ar sadarbību un plāno to turpināt arī citus gadus.

Tuvākajā laikā mājokļu īres tirgus segmentā būtiskas pārmaiņas nav gaidāmas, paredzams, ka tirgus aktivitāte saglabāsies stabila, prognozē "Latio".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!