Foto: LETA

Igaunijas būvkompānijas "Merko Ehitus" meitasuzņēmums Latvijā "Merks" ir noslēdzis 8,9 miljonu eiro, bez pievienotās vērtības nodokļa, vērtu līgumu ar starptautisko lidostu "Rīga" par pasažieru termināļa lidostā būvdarbu otrā posma veikšanu, "Merko" informēja Tallinas biržu.

Kompānija informēja, ka darbi ietver iekšdarbu un ārdarbu pabeigšanu terminālī, kurā būvdarbi ir daļēji noslēgušies. Tāpat pirmdien parakstītais līgums paredz, ka "Merks" pabeigs dažādus infrastruktūras savienojumus un veiks termināļa aprīkojuma iepirkšanu un uzstādīšanu.

Saskaņā ar līgumu darbus sākt paredzēts nākamā gada janvārī, bet pabeigt septembrī.

Starptautiskās lidostas "Rīga" komunikācijas vienības vadītāja Sarmīte Rinmane norādīja, ka pēc būvdarbiem jaunajā ziemeļu piestātnē pasažieriem būs pieejami 19 jauni iekāpšanas sektori, trīs gaisa kuģu tilti, jaunas komercplatības un plašas un ērtas uzgaidāmās telpas, kas viss kopumā palielinās lidostas kapacitāti.

"Realizējot šo termināļa paplašināšanas kārtu, uzlabosim pasažieru ērtības un sniegto pakalpojumu kvalitāti," norādīja lidostas valdes priekšsēdētājs Andris Liepiņš.

Rinmane piebilda, ka būvuzraudzību nodrošinās pilnsabiedrība "Būvalts P.M.G.", bet projekta autori ir "Arhis Arhitekti".

Lidosta projektu finansē no saviem līdzekļiem un piesaistot kredītlīdzekļus no "Pohjola Bank".

"Merko Ehitus" ar meitasuzņēmuma "Osauhing Merko Investments" starpniecību pilnībā pieder 1996.gadā dibinātā Latvijas būvniecības kompānija "Merks", kas nodarbojas ar vispārējiem būvdarbiem, civilās inženierijas būvēm un dzīvojamo ēku būvniecību.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas ziemas sezonā iespējams doties uz 69, bet vasaras sezonā uz 89 galamērķiem, ko nodrošina 21 aviokompānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!