Foto: Publicitātes attēli
Ogres novada pašvaldība ir izziņojusi publisko apspriešanu par divu plānotu projektu realizēšanu. Novadā plānots būvēt jaunu alus fabriku un viesnīcu, ziņo portāls "ogrenet.lv".

Līdz 4.janvārim iespējams paust viedokli par būvniecības ieceri Ogres novada Meņģeles pagasta nekustamajā īpašumā "Pienenītes", pārbūvējot pienotavu par stila viesnīcu "Meņģeles pienotava".

Pienotavas pārbūves iniciētājs ir SIA "CIMO". Projekts paredz abu pašreizējo pienotavas un darbnīcu ēku apvienošana vienā būvapjomā un pēc pārbūves plānota vienlaicīga – ne vairāk kā 70 – cilvēku uzturēšanās objektā.

Savukārt līdz 18.janvārim ir iespējams paust viedokli par Suntažu pagasta nekustamajā īpašumā "Kalts" bijušo graudu kalts ēkā plānoto alus, raudzēto dzērienu un bezalkoholisko dzērienu ražotnes izveidošanu, kā arī pašu saražotās produkcijas mazumtirdzniecību.

Ēka tiks saglabāta tās vēsturiskajā veidolā, netiek paredzēta jaunu piebūvju izbūve. Plānota ēku un vidi degradējošo palīgēku-šķūnīšu demontāža. Tiks stiprinātas, atjaunotas ēkas esošās konstrukcijas, nomainīti atsevišķi nolietojušies būvelementi.

Alus fabriku izvedot iecerējis SIA "Jetbygg".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!