Foto: LETA

Ieilgušajā tiesvedības procesa starp "Starptautisko lidostu "Rīga"" un aviokompāniju "airBaltic" tiks panākts mierizlīgums, otrdien pēc valdības sēdes atzina premjere Laimdota Straujuma (V), detaļas gan neatklājot.

Valdības sēdes dienas kārtībā bija iekļauts informatīvais ziņojums par lidostas "Rīga" un airBaltic" savstarpējo sadarbību finanšu un sniegto pakalpojumu jautājumos.

Satiksmes ministrija (SM) plašākus komentārus nesniedz, jo jautājums tika skatīts valdības sēdes slēgtajā daļā.

Ziņojums bija iekļauts jau 8. decembra valdības sēdes darba kārtībā, taču tā izskatīšana toreiz ir atlikta.

Kā ziņots, šovasar SM paziņoja, ka abi uzņēmumi spējuši pēc ilgāka perioda piedāvāt saprātīgu risinājumu ieilgušajam tiesvedības procesam. Kapitālsabiedrības kopā piesaistījušas ārējo auditoru, kas savu vērtējumu abām kompānijām par mierizlīgumu jau ir sniedzis. Puses ir lūgušas arī piesaistītajiem juristiem izvērtēt riskus. Kā toreiz skaidroja lidostā, attiecīgie dokumenti un vērtējumi ir iesniegti akcionāram - SM.

Jau iepriekš lidostas valdes priekšsēdis Andris Liepiņš norādīja, ka lidostas "Rīga" un "airBaltic" parādu konflikts nav risināms tiesājoties. "Abas puses ir iesniegušas prasības tiesā - lidosta par mazāku summu, "airBaltic" - par lielāku. Šīm summām gan nav nozīmes, jo būtība ir tāda, ka konflikts nav atrisināms tiesājoties. Negribas, ka kāds izlemj jūsu vietā visu. Tajā pašā laikā skaidrs, ka nekāda veida vienpusējas norakstīšanas no lidostas puses nebūs," uzsvēra Liepiņš.

Lidosta un "airBaltic" tiesā iepriekš bija izvirzījušas savstarpējus prasījumus par vairākiem miljoniem latu. Pēdējos gados "airBaltic" lidostai esot pārmaksājusi 34 miljonus eiro (23,8 miljonus latu), un tāda esot arī "airBaltic" prasība pret lidostu, savukārt "Pietiek.com" ziņoja, ka "airBaltic" parāds lidostai pārsniedzis 20 miljonu eiro robežu.

"airBaltic" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju. Lidosta "Rīga" ir Latvijas valstij pilnībā piederošs uzņēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!