Foto: LETA

Rūpniecības produkcijas apjoms pērnā gada novembrī, salīdzinot ar 2014. gada novembri, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 4,3%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Apstrādes rūpniecības apjoms pieauga par 3,8%, bet elektroenerģijas un gāzes apgādē - par 7,6%. Tikmēr ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē bija samazinājums par 8,5%.

Lielākais produkcijas pieaugums novembrī, salīdzinot ar 2014. gada atbilstošo periodu, bija datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanas jomā - par 34,7%, mēbeļu ražošanā - par 19,9%, kā arī ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanā - par 13,2% un koksnes un koka izstrādājumu ražošanā - par 6,6%.

Savukārt produkcijas apjoma kritums, salīdzinot ar 2014. gada novembri, bija elektrisko iekārtu ražošanas nozarē - par 18,8%, automobiļu, piekabju un puspiekabju ražošanā - par 11,3%, apģērbu ražošanā - par 10,1% un nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā - par 7,7%.

Pērnā gada novembrī, salīdzinot ar oktobri, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 0,2%. Tostarp apstrādes rūpniecībā bija kāpums par 0,7% un elektroenerģijas un gāzes apgādē - par 1,1%. Savukārt ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē bija vērojams samazinājums par 7,8%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!