Foto: DELFI

Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums "Lido" pagājušajā gadā lielu uzmanību, laiku un resursus veltīja tam, lai šogad varētu sekmīgi sākt "Lido" attīstību Rietumeiropā, sacīja "Lido" valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.

Viņa pauda gandarījumu, ka paralēli attīstības sākšanai Rietumeiropā uzņēmumam ir izdevies atvērt divus veiksmīgus restorānus Latvijā un Igaunijā. "Restorāna atklāšana Tallinas tirdzniecības centrā "Ülemiste" pērnā gada martā ļāvusi nostiprināt mūsu klātbūtni Igaunijā un gūt pārliecību par saviem spēkiem, plānojot jaunus attīstības projektus ne tikai Latvijā," sacīja Auziņa.

Pēc viņas teiktā, otrs zīmīgais notikums šogad ir bijis veikala-kafejnīcas "Ķirsons" atklāšana Latvijā, tirdzniecības centrā "Galleria Riga". "Lai arī veikala-kafejnīcas rezultātus vērtēt vēl ir pāragri, esam ļoti gandarīti par to, ka klienti jauno konceptu novērtē un jau ir paguvuši iemīļot. Šis solis ļāvis mums parādīt, ka varam būt citādi, kā arī devis iespēju piesaistīt jaunus klientus - cilvēkus, kuri vēlas ātru un gardu, bet vienlaikus arī kvalitatīvu un veselīgu maltīti," klāstīja Auziņa.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 2014. gadā "Lido" strādāja ar 33,158 miljonu eiro apgrozījumu un 889 tūkstošu eiro zaudējumiem.

"Lido" ir dibināts 1991. gadā un tā pamatkapitāls ir 992,4 tūkstoši eiro. "Lido" galvenie darbības virzieni ir sabiedriskā ēdināšana, gaļas produktu pārstrāde, zivju produktu apstrāde, pusfabrikātu ražošana un realizācija. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Gunārs Ķirsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!