Foto: Publicitātes foto

Satiksmes ministrijas (SM) piesaistītā auditorfirma veiks padziļinātu nacionālās aviokompānijas "airBaltic" izpēti, kā arī izvērtēs lidsabiedrības vadības darbu un par šo darbu atlīdzības summa nesasniegs 50 000 eiro, informēja SM.

Kā skaidro ministrijā, atsaucoties Satiksmes ministrijas uzaicinājumam iesniegt piedāvājumu veikt "airBaltic" 2011.-2015.gada darbības padziļināto izpēti, atsaucās četras lielākās Latvijā darbojošās starptautiski atzītās auditorkompānijas.

Ņemot vērā auditorkompāniju piedāvātās izvērtējuma veikšanas izmaksas, esot izraudzīta auditorkompānija, kura ir gatava visu darba apjomu paveikt par zemāko no piedāvātajām cenām, kas nesasniedz 50 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Ministrijā atgādina, ka saskaņā ar jau iepriekš Ministru kabinetā lemto, auditorkompānijas darbu apmaksās no lidsabiedrības līdzekļiem.

Satiksmes ministrija vispirms informēšot auditorkompāniju par līguma slēgšanu un tad arī varēšot sniegt informāciju par attiecīgo auditoru un termiņiem, kādos tiks veikta akciju lidsabiedrības 2011.-2015.gada darbības padziļinātā izpēte.

Valdība otrdien sēdes slēgtajā daļā uzklausīja SM ziņojumu par "airBaltic" darbības padziļināto izpēti, kurā tika pieņemts lēmums par auditorkompānijas piesaisti "airBaltic" darbības izpētei.

Straujuma neatklāja, kura auditorkompānija tika izvēlēta, kā arī neatklāja summu, par kādu piesaistītie konsultanti veiks lidsabiedrības izpēti.

Straujuma informēja, ka auditorkompānijai "airBaltic" izpēte jāveic pusgada laikā.

Jau pērn, spriežot par "airBaltic" investora piesaisti, valdība uzdeva SM, piesaistot neatkarīgu ekspertu, veikt "airBaltic" 2011.-2015.gada darbības padziļināto izpēti, izvērtējot sabiedrības padomes un valdes darbību, nodrošinot uzņēmuma finanšu darbību, juridisko lietu vešanu, komercdarbību, kā arī sniegt atzinumu par biznesa plānā "Horizon 2021" definēto mērķu un sasniedzamo rezultātu atbilstību faktiskajai situācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!