Foto: LETA

VSIA "Rīgas cirks" strādās pie tā, lai turpmāk nodrošinātu kvalitatīvas izrādes ārpus telpām un viens no variantiem ir telts iegāde izrāžu rādīšanai, pirmdien pēc "Rīgas cirka" krīzes pārvarēšanas komisijas pirmās sēdes žurnālistiem sacīja Rīgas cirka valdes priekšsēdētāja Lolita Lipinska.

"Kad būs skaidrs, cik ilgs laiks nepieciešams ēkas sakārtošanai, un kādus resursus tas prasīs, tad arī būs skaidrs, kā rīkoties turpmāk," sacīja Lipinska, piebilstot, ka kā viens no variantiem tiek izskatīta telts iegāde izrāžu rādīšanai.

Lipinska sacīja, ka patlaban nevēlas atklāt konkrētus koncertus vai izrādes, ko "Rīgas cirks" varētu piedāvāt.

Savukārt, runājot par pašu cirka ēku, Lipinska sacīja, ka vēl nav saņemts Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) ziņojums par to, vai ēkā drīkst uzturēties darbinieki un viesmākslinieki.

Komentējot iespējamu darbinieku atlaišanu, Lipinska izteicās izvairīgi. "Vēl ir laiks spriest par darbinieku likteni. Taču ir dažādi projekti, kuros būs nepieciešams iesaistīt cilvēkus," sacīja cirka valdes priekšsēdētāja.

Tāpat Lipinska sacīja, ka ir jautājumi, kas jāizskata līdz nedēļas beigām, piemēram, jāveic uzņēmuma bilances izpēte.

Savukārt Kultūras ministrijas Investīciju un projektu nodaļas vadītāja vietnieks Edvīns Pārups pēc sēdes izteicās, ka šīs sanāksmes mērķis bija apzināt gan esošos, gan paredzamos zaudējumus, kas saistīti ar situāciju "Rīgas cirkā", gan arī izstrādāt variantu cirka attīstībai. Viņš norādīja, ka idejas esot dažādas, bet konkrēti varianti vēl neesot izstrādāti. Pārups sacīja, ka tāds variants kā likvidācija pieņemts netikšot.

"Pašlaik lēmums par cirka slēgšanu netiek pieņemts. Cirks tiks apsekots, aprēķināti zaudējumi," sacīja Pārups. Viņš arī piebilda, ka patlaban tiek gaidīts BVKB lēmums par visas ēkas stāvokli, un pret šo lēmumu ministrija nestrīdēšoties

Pārups sacīja, ka no pirmdien runātā vēl nekas konkrēts "nav uz papīra uzlikts". Sēdē apspriestais tiks dokumentēts apmēram nedēļas laikā, un tad tiks spriests par nākamo sapulci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!