Foto: LETA

AS "Latvenergo" uzvarējusi AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) izsludinātajā konkursā par jaudas rezervju uzturēšanu Latvijas elektroenerģijas sistēmas drošumam, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

AST ar "Latvenergo" slēgs 12 631 000 eiro vērtu līgumu.

Saskaņā ar līgumu "Latvenergo" būs jānodrošina 100 megavatu jaudas rezerves elektroenerģijas ražošanas, starpvalstu savienojumu jaudu rezervēšanas un enerģijas plūsmas vadības gadījumiem.

"Latvenergo" minētais pakalpojums būs jānodrošina laika posmā no šā gada 1. marta līdz 2018. gada 28. februārim.

AS "Augstsprieguma tīkls" ir neatkarīgs elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kurš nodrošina pārvades tīkla darbības un Latvijas elektroenerģijas sistēmas elektroapgādes drošumu un pilda šādu misiju: sniedz pārvades pakalpojumu, balstoties uz publicētiem pārvades pakalpojuma tarifiem, un nodrošina brīvu trešās puses pieeju pārvades tīklam. "Augstsprieguma tīkls" veic pārvades sistēmas operatīvo vadību un nodrošina drošu, stabilu elektroenerģijas pārvadi.

"Augstsprieguma tīkla" peļņa 2014. gadā ir samazinājusies līdz 998 309 eiro, kas ir par 1,76 miljoniem eiro mazāk nekā 2013. gadā, kad tika nopelnīti 2,76 miljoni eiro, liecina uzņēmuma akcionāru sapulces apstiprinātais gada pārskats.

Savukārt apgrozījums 2014. gadā sasniedza 110 502 757 eiro, kas ir par 3,43 miljoniem eiro vairāk nekā 2013. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!