Divi dārgākie pērn pārdotie dzīvokļi atrodas Jūrmalā, Bulduru prospektā 19, liecina laikraksta "Dienas Bizness" otrdien publicētais saraksts ar gada lielākajiem dzīvokļu darījumiem.

Lielākā daļa no darījumiem notikuši Jūrmalā, bet Rīgā trīs no dārgākajiem dzīvokļiem pārdevusi SIA "Ģipša fabrika" - vienu no īpašumiem iegādājies arī veselības ministrs Guntis Belēvičs.

2014. gadā Latvijā zemesgrāmatās bija reģistrēti vismaz 13 darījumi ar dzīvokļiem un telpām par vismaz 800 tūkstošiem eiro un 26 darījumi – par vismaz 700 tūkstošiem eiro, bet šogad šie skaitļi, kā raksta "Dienas Bizness", ir attiecīgi 19 un 24.

Taču, kā rāda laikraksta apkopotie dati par pagājušā gada lielākajiem darījumiem ar dzīvokļiem un telpām, lauvas tiesu no lielajiem darījumiem nodrošinājusi dzīvokļu pārdošana 3–4 jaunajos ekskluzīvajos projektos Rīgā un Jūrmalā.

SIA "Bulduru 19", kuram saskaņā ar "Lursoft" datiem ir virkne īpašnieku, lielākais ar 45% – Kiprā reģistrētais "Lovanderg Investments Limited", pagājušajā gadā slēgusi virkni līgumu par domājamo daļu pārdošanu Jūrmalā, Bulduru prospektā 19.

Lielākais, kā raksta "Dienas Bizness", no tiem ir 1,7 miljonus eiro vērtais līgums ar 1959.gadā dzimušo ārvalstnieku Rubenu Dišdišjanu, kura īpašumā nonāca telpas, stāvvieta un noliktavas telpas. Šo darījumu ar miljona eiro kredītu finansēja "Meridian Trade Bank".

Pērn noticis vēl viens prāvs darījums 1,55 miljonu eiro vērtībā ar nekustamo īpašumu Bulduru prospektā 19, kuru realizēja SIA "Bulduru 19". Pircēja bijusi Krievijas iedzīvotājai Jeļenai Borodinai piederošā SIA "STS Invest", kuras īpašumā tāpat nonākušas telpas, autostāvvieta un noliktava. Šī kompānija īpašumu pirkumu veikusi bez hipotekārajiem kredītlīdzekļiem, raksta laikraksts.

Vienu no dārgākajiem dzīvokļu pirkumiem veicis arī veselības ministrs Guntis Belēvičs, kurš maijā, kā raksta "Dienas Bizness", nopirka 156,6 kvadrātmetru lielu dzīvokli Ģipša fabrikā Balasta dambī 72, ko pārdeva SIA "Ģipša fabrika".

Dzīvokļa iegādei ministrs ņēmis 0,74 miljonu eiro kredītu "Swedbank".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!