Foto: Shutterstock
Šī gada janvārī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cena pieauga par 0,3%, vidējai cenai sasniedzot 657 eiro par kvadrātmetru, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" tirgus pārskatā.

Kopš 2015.gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas kopumā palielinājās par 3,2%.

"Arco Real Estate" skaidro, ka janvārī novērotā cenu kāpuma pamatā joprojām bija dzīvokļu ierobežotais piedāvājums - salīdzinot ar pagājušā gada janvāri, tas bija mazāks par ceturto daļu. Pircēji, kas šī gada janvārī vēlējās iegādāties dzīvokli, nepietiekamā piedāvājuma dēļ bieži vien bija spiesti maksāt augstāku cenu.

Lielākais dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējās cenas pieaugums Rīgas mikrorajonos kopš 2015.gada sākuma novērots Ziepniekkalnā - par 5,2% - un Āgenskalnā - par 5,1%.

Arī citos lielākajos Rīgas mikrorajonos cenas pērn palielinājās. Vislēnāk dzīvokļu cenas kopš 2015.gada sākuma palielinājās Teikā - par 1,4% - un Vecmīlgrāvī - par 1,1%.

Šī gada janvārī sērijveida dzīvokļu vidējā cena vienistabas dzīvokļiem auga par 0,8%, divistabu dzīvokļiem par 0,9%, trīsistabu dzīvokļiem par 0,6% un četristabu dzīvokļiem par 0,2%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!