Foto: Shutterstock
Piena pārstrādes uzņēmums "Limbažu siers" pagājušajā gadā strādāja ar 8,222 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 60,7% un bija 233,7 tūkstoši eiro, liecina datubāzē "Lursoft" publicētais finanšu pārskats.

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2015.gadā kompānija realizēja produkciju Lietuvā, Igaunijā, Nīderlandē un Krievijā. Tāpat "Limbažu siers" pagājušajā gadā iepirka siera izstrādājumus Lietuvā un tālāk tos realizēja Zviedrijā un Igaunijā.

Šogad kompānija plāno turpināt rekonstruēt telpas, ko apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ pērn nācās apturēt. Tāpat kompānija plāno uzstādīt vājpiena un sūkalu iebiezināšanas membrānu iekārtas sūkalu pārstrādei, kā arī palielināt ražošanas jaudas, paplašināt produkcijas sortimentu un palielināt apgrozījumu.

Ziņots, ka 2014.gadā "Limbažu siers" strādāja ar 7,841 miljona eiro apgrozījumu un 145,4 tūkstošu eiro peļņu.

Uzņēmums ir dibināts 1993.gadā, taču straujā piena cenas kāpuma dēļ kompānija 2013.gadā apturēja ražošanu, bet 2014.gada sākumā darbību atjaunoja. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3,371 miljons eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!