Foto: stock.xchng

Telekomunikāciju operators "Tele2" kopš pērnā gada ceturtā ceturkšņa 100 jaunu 4G+ un 4G++ bāzes staciju izbūvē investējis 700 000 eiro, informē uzņēmuma pārstāvji.

Līdz ar to "Tele2" 4G+ tīkls darbojas 19 Latvijas pilsētās - Bauskā, Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Olainē, Jēkabpilī, Jūrmalā, Ķegumā, Liepājā, Limbažos, Ogrē, Rēzeknē, Rīgā, Saldū, Siguldā, Talsos, Valmierā, Ventspilī un Preiļos, bet Rīgā, Rēzeknē un Daugavpilī pieejams arī 4G++ tīkls.

Kā vēsta "Tele2" pārstāvji, 4G++ tehnoloģija izmanto trīs frekvenču joslas vienlaicīgi - 800, 1800 un 2600 megahercu, sasniedzot trīskārtēju 4G interneta ātrumu, kas teorētiski ir līdz pat 375 megabitiem sekundē (Mpbs). Šo frekvenču lietošanas tiesību iegādei "Tele2" Latvijas valstij samaksāja ap 2,5 miljoniem eiro.

"Tele2" Latvijā 2015.gadā apgrozījis 100 miljonus eiro, bet uzņēmuma bruto peļņa sasniedza 32 miljonus eiro.

Uzņēmums dibināts 1997.gadā un pilnībā pieder SIA "Tele2 Holdings", kas savukārt pieder Zviedrijā reģistrētajam uzņēmumam "Tele2 Sverige Aktiebolag".

"Tele2 AB" ir viens no lielākajiem mobilo sakaru operatoriem Eiropā, kas darbojas deviņās valstīs - Austrijā, Igaunijā, Horvātijā, Latvijā, Lietuvā, Nīderlandē, Vācijā un Zviedrijā, kā arī ārpus Eiropas - Kazahstānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!