Foto: DELFI
Problemātisko aktīvu pārvaldītājs SIA "Hiponia" pārdošanā par 2,2 miljoniem eiro izlicis multifunkcionālo centru "Sapņu fabrika" Lāčplēša ielā 101, Rīgā, liecina uzņēmuma informācija.

Īpašnieks pārdod multifunkcionālu nekustamo īpašumu Lāčplēša un Satekles ielas krustojumā. Tas sastāv no dizaina un tehnoloģiju centra ēkas 3397 kvadrātmetru platībā. Dizaina un tehnoloģiju ēka celta 1911.gadā, bet 1999.–2003. gadam tā rekonstruēta.

Ēkai ir 2 virszemes stāvi un pagrabstāvs, izbūvēta jumta terase. Vēsturiski ēkā atradusies stikla fabrika, kas pēc rekonstrukcijas pārveidota par izklaides pasākumu ēku ar biroja un tirdzniecības telpām.

Tiek uzsvērts, ka nekustamais īpašums šobrīd ir lietošanas kārtībā un funkcionē atbilstoši telpu izmantošanas veidiem. Telpu izmantošanas veids ir biroja, tirdzniecības telpas un plašizklaides pasākumu zāle ar palīgtelpām. Pasākumu zālē iespējams rīkot pasākumus ar 2000 cilvēku piedalīšanos.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa 2014.gada 31.jūlijā apmierināja Valsts ieņēmumu dienesta maksātnespējas pieteikumu par SIA "Sapņu fabrika". Līdz ar to uzņēmums tika pasludināts par maksātnespējīgu, liecina LETA arhīva dati.

2013.gada 30.oktobrī izsolē par aptuveni vienu miljonu eiro tika pārdots "Sapņu fabrikai" piederošais nekustamais īpašums Lāčplēša ielā 101. Īpašumu iegādājās uzņēmuma lielākais kreditors "Latvijas Hipotēku un zemes banka".

"Sapņu fabrika" tika dibināta 2001. gadā un uzņēmums piederēja sešām Latvijas privātpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!