"KVV Liepājas metalurgs" krīzē spēs izdzīvot tikai ar valsts atbalstu, žurnālistiem paziņojis uzņēmuma valdes loceklis Igors Talanovs, piebilzdams, ka nepieciešams rīkot 60 miljonus eiro lielā parāda pārskatīšanu.

Kā portālam "Delfi" apstiprināja kompānijas pārstāvji, runa ir par visa atlikušā parāda pārskatīšanu, viņi arī piemin, ka pēc neatkarīgu novērtētāju aplēsēm pašlaik visa uzņēmuma vērtība esot apmēram 15 miljoni eiro.

Kā ziņots, valdība martā nolēma sarunas par "KVV Liepājas metalurga" restrukturizāciju nodot Privatizācijas aģentūras (PA) dibinātas kapitālsabiedrības kompetencē, kas neizslēdz metalurģijas uzņēmumam izsniegtā 60 miljonu eiro kredīta atmaksas grafika pārskatīšanu.

"Valdības lēmums uzdot Privatizācijas aģentūrai izveidot kapitālsabiedrību, kas lems jautājumu par 60 miljonu eiro lielo līdzekļu atgriešanu vai restrukturizāciju, ir formāls un nepietiekams, lai uzņēmums atjaunotu darbu," trešdien sacījis Talanovs.

"Pēdējā gada laikā metalurģijas tirgū valdošā stagnācija "KVV group" vadībai dod pamatu uzskatīt, ka iedarbīgu uzņēmuma reanimācijas pasākumu apspriešanu visām ieinteresētajām pusēm nepieciešams rīkot 60 miljonus eiro lielās summas pārskatīšanas gaisotnē, kas kā parāds kreditoriem ir pakļauta pārvērtēšanai, vadoties pēc dzīves reālijām," norāda Talanovs.

"Mēs esam pārliecināti, ka Latvijas valdība, izskatot šo jautājumu, ņems vērā to, ka investori pēdējā pusotra gada laikā ir ieguldījuši uzņēmumā vairāk nekā 50 miljonus eiro lielas investīcijas".

Jau vēstīts, ka Ukrainas investori "KVV Group" ir pieņēmuši lēmumu par AS "KVV Liepājas metalurga" rūpnīcas konservāciju. Šādu lēmumu "KVV Group" vadība pieņēmusi, ņemot vērā to, ka saglabājas ilgtermiņa negatīvie faktori, kas rada šķēršļus uzņēmuma darbībai - "pasaules metalurģijas tirgu pārņēmusī krīze, parādsaistības nodrošinātajiem kreditoriem un valsts neieinteresētība sniegt atbalstu nozarei".

Iekonservējot rūpnīcu, "KVV Liepājas metalurgs" plāno atlaist ap 300 darbinieku, bet aptuveni 100 darbiniekus paturēs tā sauktajā dežūrrežīmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!