Foto: Publicitātes foto
Lietuvas Apelāciju tiesa pieņēmusi lēmumu, kas ļaus būvfirmai "Latvijas tilti" rekonstruēt divas Klaipēdas ostas piestātnes.

Apelāciju tiesa atcēlusi 17. februārī pasludināto zemāka līmeņa tiesas lēmumu un noraidījusi citas attiecīgā iepirkuma konkursa dalībnieces – Latvijas būvfirmas BMGS – pārsūdzību, kurā tika lūgts anulēt Klaipēdas ostas direkcijas lēmumu atzīt par iepirkuma konkursa uzvarētāju uzņēmumu "Latvijas tilti", kas šos darbus apņēmās veikt par 13,267 miljoniem eiro. Apstrīdot minēto lēmumu, BMGS minēto cenu nosauca par nepamatoti zemu.

"Tiesnešu kolēģija pēc lietas materiāliem spriedusi, ka "Latvijas tilti" minēto cenu ir pamatojuši un Klaipēdas osta šo pamatojumu pienācīgi un taisnīgi novērtējusi. Būtisks apstāklis (..) ir tas, ka "Latvijas tilti" jau veikuši strīda objektiem analoģiskus darbus," savu atzinumu skaidrojusi Apelāciju tiesa.

Apelāciju tiesas lēmums pavērs būvfirmai "Latvijas tilti" iespēju rekonstruēt Klaipēdas ostas 67. un 68.piestātni, kuras izmanto stividorkompānija "Bega".

BMGS konkursā piedalījās kopā ar Lietuvas uzņēmumu "Hidrostatyba", piedāvājot šo piestātņu rekonstrukciju veikt par 14,952 miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!