Foto: LETA

Likvidējamā AS "Trasta komercbanka" izsolīs prasījuma tiesības pret Baltkrievijā, Minskā, reģistrētu uzņēmumu SIA "BC TAJM".

Prasījuma tiesību tirgus vērtība un izsoles sākuma cena ir 4,88 miljoni eiro, teikts paziņojumā par izsoli. Izsoles cena netiek aplikta ar pievienotās vērtības nodokli.

Izsole notiks 21.jūnijā plkst.12 Rīgā, Palasta ielā 1. Tā ir pirmā labprātīgā izsole ar augšupejošu soli.

Pretendentiem iepriekš jāsamaksā kustamā īpašuma pirkuma nodrošinājums 10% apmērā no izsoles sākuma cenas un dalības maksa 100 eiro.

Kā ziņots, Eiropas Centrālā banka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas ierosinājuma 3.martā anulēja "Trasta komercbankas" licenci, bet 14.martā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina "Trasta komercbanku" par likvidējamu un par bankas likvidatoru iecēla zvērinātu advokātu Ilmāru Krūmu.

Kopš bankas atzīšanas par likvidējamu tās likvidators atguvis 40,9 miljonus eiro. Savukārt likvidācijas izdevumi ir 2,6 miljoni eiro.

"Trasta komercbankas" kopējie aktīvi aprīļa beigās bija 287,24 miljoni eiro. Savukārt kopējās saistības aprīļa beigās bija 266,9 miljoni eiro, tajā skaitā 23,79 miljoni eiro bija garantētie ieguldījumi, 230,8 miljoni eiro - citi noguldījumi, 10,08 miljoni eiro - emitētie parāda vērtspapīri.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!