Foto: Publicitātes foto
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa trešdien izbeidza Rīgas vagonbūves un remonta uzņēmuma "Rīgas vagonbūves rūpnīca" maksātnespējas lietu.

Lieta izbeigta tāpēc, ka prasības iesniedzējs "Belameks" pieteikumu atsaucis.

"Rīgas vagonbūves rūpnīcas" valdes priekšsēdētājs Gatis Kamarūts apliecināja, ka lieta izbeigta, norādot - dažkārt biznesā gadās situācijās, kad partneri izdomā atsevišķus jautājumus risināt šādā ceļā.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka "Rīgas vagonbūves rūpnīcai" nav problēmas ar maksātspēju.

"Rīgas vagonbūves rūpnīca" remontē un modernizē vagonus, kā arī nodarbojas ar metālapstrādi. Uzņēmuma īpašnieks, pēc datubāzes "Lursoft" datiem, ir Latvijas kompānija "East-west industrial group", bet, tā kā kompānija ir akciju sabiedrība, tai precīza akcionāru saraksta iesniegšana Uzņēmumu reģistrā nav obligāta, un šī informācija var būt neprecīza.

"Rīgas vagonbūves rūpnīca" ietilpst pilnsabiedrībā "DMU vilcieni", kas pēc pasažieru pārvadātāja pa dzelzceļu "Pasažieru vilciens" pasūtījuma īsteno dīzeļvilcienu modernizācijas projektu.

2014. gadā "Rīgas vagonbūves rūpnīca" strādāja ar 2,921 miljona eiro apgrozījumu un 7,677 miljonu eiro peļņu. 2015. gada finanšu pārskatu kompānija pagaidām nav publiskojusi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!