Foto: F64

Uzņēmums SIA "Maxima Latvija" 2015.gadā strādāja ar 688,8 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,14% vairāk nekā 2014.gadā, kad apgrozījums sasniedza 674,35 miljonus eiro, informē uzņēmumā.

Uzņēmuma peļņa pērn bija 19,17 miljoni eiro, kas ir par 38% vairāk nekā 2014.gadā, kad peļņa bija 13,9 miljoni eiro.

"Maxima Latvija" vadītājs Andris Vilcmeiers norāda, ka apgrozījuma pieaugumu veicināja klientu skaita pieaugums, kā arī viena klienta vidējā pirkuma summas palielinājums. Tas galvenokārt skaidrojams ar to, ka "Maxima Latvija" pagājušajā gadā izdevās gan piesaistīt jaunus pircējus, gan ar klientu iepirkumu paradumu izmaiņām atsevišķās produktu kategorijās, gan veiksmīgo darbu preču klāsta paplašināšanā veikalos.

"Līdz ar klientu skaita pieaugumu un efektīvāku darba procesu pārvaldīšanu pērn uzņēmums spēja uzlabot finanšu rādītājus, sasniedzot 19,17 miljonu eiro peļņu," uzsver Vilcmeiers.

Viņš stāsta, ka uzņēmums "Maxima Latvija" pēdējo 14 gadu laikā attīstībā ir investējis vairāk nekā 181,6 miljonus eiro. Pērn "Maxima Latvija" uzņēmuma attīstībā ieguldīja vairāk nekā 5,5 miljonus eiro. Kopumā valstij nodokļos samaksāti 92,2 miljoni eiro.

Līdz šim atklāti divi jauni veikali Rīgā un Dobelē. Uzņēmums turpina pašapkalpošanās kasu ieviešanu ne tikai galvaspilsētas, bet arī reģionu veikalos, kā arī ir sākta 57 "Maxima X" formāta veikalu pārkārtošana, lai paplašinātu svaigo pārtikas produktu izvietojumu veikalos. Papildus plānota vairāku veikalu rekonstrukcija un veikalu tīkla paplašināšana. Tāpat uzņēmums strādā pie darbinieku apmācības ar mērķi uzlabot apkalpošanas servisa līmeni.

Patlaban "Maxima" veikalu tīklu veido 150 trīs formātu - 124 "Maxima X", 23 "Maxima XX" un trīs "Maxima XXX" - veikali, kas atrodas 45 apdzīvotās vietās Latvijā.

SIA "Maxima Latvija" dibināta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V", liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!