Foto: LETA
Mazumtirgotāja "Maxima Latvija" apgrozījums šogad pirmajā pusgadā pieaudzis par 1,6%, salīdzinot ar attiecīgo periodu iepriekšējā gadā, intervijā sacīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers.

Viņš atzīmēja, ka apgrozījuma pieaugums vērtējams pozitīvi, ņemot vērā, ka kompānija šogad nav atvērusi daudz jaunu veikalu. "Šogad esam atklājuši divus jaunus "Maxima X" formāta veikalus, kuriem nav būtiskas ietekmes uz apgrozījumu," teica Vilcmeiers.

Viņš arī atzina, ka jaunu veikalu atvēršanas ziņā uzņēmums šogad nedaudz atpaliek no plāna. "Viens no šā gada izaicinājumiem ir būvprojektu saskaņošana, lai varētu veikt tenderus un virzīties uz priekšu ar celtniecības darbiem. Līdz ar to, visu iecerēto attiecībā uz veikalu atvēršanu šogad, visticamāk, neizdosies īstenot," sacīja Vilcmeiers, piebilstot, ka tajā pašā laikā nav fundamentālu nobīžu, lai iecerēto nepaveiktu.

Ziņots, ka 2015. gadā "Maxima Latvija" strādāja ar 688,8 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,1% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 37,9% un bija 19,173 miljoni eiro.

"Maxima Latvija" ir mazumtirdzniecības tīkls, kam Latvijā 45 apdzīvotās vietās ir 150 veikalu. Uzņēmums ietilpst holdingā "Maxima Grupe", kas ir lielākais mazumtirdzniecības veikalu tīkls Baltijā. Tāpat "Maxima Latvija" ir arī internetveikals "e- maxima .lv" un divi loģistikas centri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!