Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Minesotas "Timberwolves" negaidīti četrās spēlēs pārspēja Fīniksas "Suns", kuras sastāvā bija līgas zvaigznes Kevins Durants, Devins Bukers un Bredlijs Bīls.

Sērijas ceturtajā mačā izbraukumā "Timberwolves" ar 122:116 pārspēja "Suns", pirmo kārtu pārvarot ar graujošo 4-0.

Aizvadītajā spēlē Entonijs Edvardss guva 40 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un sešas reizes rezultatīvi piespēlēja, ar 28 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām viņam piebalsoja Karls-Entojis Taunss, bet 18 punktus guva Džeidens Makdenielss.

"Suns" komandu neglāba Bukera 49 gūtie punkti, bet 33 punktus sameta arī Durants, kurš izcīnīja arī deviņas atlēkušās bumbas un izdarīja sešas piespēles. Bīls pievienoja vien deviņus punktus.

Sērijas ceturtajā mačā teju visu pamatlaiku cīņa ritēja punkts punktā, tomēr galotnē "Timberwolves" ar savu aizsardzību spēja neļaut pretiniekiem gūt punktus no spēles, bet Edvardss ar saviem komandas biedriem spēja maču novest līdz uzvarai.

Citā mačā Losandželosas "Clippers" izbraukumā ar rezultātu 116:111 pārspēja Dalasas "Mavericks" un sērijā panāca izlīdzināju 2-2. Uzvarētājiem pa 33 punktiem guva Pols Džordzš un Džeimss Hārdens, savukārt "Mavericks" labā 40 punktus guva Karijs Ērvings, bet 29 punkti, 10 atlēkušās bumbas un 10 rezultatīvas piespēles Lukam Dončičam.

"Clippers" šajā mačā spēlēja bez Kavai Lenarda, kurš nevarēja doties laukumā ceļgala traumas dēļ.

Vēl Indiānas "Pacers" ar rezultātu 126:113 pārspēja Milvoki "Bucks", kas spēlēja bet savām zvaigznēm Jaņņa Adetokunbo un Deimiana Lilarda, un sērijā panāca vadību ar 3-1. Vēl arī Ņujorkas "Knicks" izbraukumā ar rezultātu 97:92 uzvarēja Filadelfijas "76ers", arī sērijā panākot 3-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!