Foto: F64
Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas (LANĪDA) valdes priekšsēdētājs Edgars Šīns ir skeptisks par iespējām pārdot bijušā restorāna "Sēnīte" ēku.

Lūgts vērtēt ēkas pārdošanas iespējas, Šīns šādu varbūtību nenoliedza, taču atzīmēja, ka skepsei ir vairāki apsvērumi. "Ceļmalas biznesu ir iespējams attīstīt ar ilgu laiku un darbu. Arī "Sēnīti", bet tas prasīs ieguldījumus, lai vispār darbību sāktu, un tad vēl turpinātu, ieguldot arī mārketingā," atzina Šīns.

Tostarp viņš atzīmēja, ka potenciālajiem īpašuma pircējiem ir jārēķinās ar ieguldījumiem, kas ir mērāmi miljonos eiro. "Cik esmu dzirdējis, tad šī īpašuma cena varētu būt apmēram viens miljons eiro. Lai šo īpašumu pēc iegādes varētu attīstīt par funkcionējošu restorānu ceļmalā, potenciālajiem pircējiem jārēķinās ar summu, kas būtu vismaz trīs reizes lielāka par tā iegādes cenu," sacīja Šīns.

Tāpat, pēc viņa teiktā, lai šāds ceļmalas restorāns funkcionētu, ir jādomā par to, kā piesaistīt klientus, kas būtu pirktspējīgi un gribētu apstāties šādā vietā, kā arī ir jāņem vērā, ka šāda veida ceļmalas biznesam neklājas īpaši labi pat par Latviju daudz turīgākās valstīs.

Kā ziņots, savulaik slavenais restorāns "Sēnīte" iekļauts aizsargājamo valsts kultūras pieminekļu sarakstā. Tas nozīmē, ka tukšās padomju laika ēkas saimnieki nedrīkst nojaukt. Taču arī atjaunot bijušo restorānu nav paredzēts - saimnieki grasoties ēku pārdot.

"Katrā ziņā tā ir pārdošanā, investora meklējumos. Paši mēs ar šo projektu neko netaisāmies darīt," norādīja bijušā restorāna "Sēnīte" līdzīpašnieks Atis Sausnītis.

Ēkas saimnieku aprēķini liecina, ka "Sēnītes" atjaunošanai nepieciešami četri līdz pieci miljoni eiro. Iepriekš jau esot atrasts pircējs no Krievijas, taču krīzes dēļ iecere izjukusi. Komplekss esot iekonservēts un apsargāts.

Restorāns "Sēnīte" Vidzemes šosejas malā tika uzbūvēts pagājušā gadsimta vidū. Sākotnēji šajā vietā tika izveidota tējnīca ar koši krāsotu lapeni sēnes formā. Vēlāk šajā vietā uzbūvēja jaunu ēku kompleksu, kas tika dēvēts par sešdesmito gadu arhitektūras šedevru.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija SIA "Restorāns Sēnīte" likvidēts 2010. gadā. Uzņēmuma lielākie īpašnieki bija SIA "AVE Astra" un Latvijas kooperatīvo sabiedrību Centrālā savienība "Turība". Pastarpināti caur uzņēmumu "AVE Astra" "Sēnītes" īpašnieki bija kādreizējais Centrālās savienības "Turība" prezidents, Latvijas Darba devēju konfederācijas viceprezidents Ivars Strautiņš un Atis Sausnītis, kurš savulaik ieņēmis vadošus amatus gan "Turībā", gan "Rīgas piena kombinātā", "Laimā", "Baltijas lāsē" u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!