Foto: LETA
VAS "Latvijas Valsts meži" (LVM) no šā gada peļņas sportam, kultūrai un izglītībai plāno ziedot četrus miljonus eiro, atstājot nemainītas iepriekšējos gados noteiktās ziedojumu sadalījuma proporcijas, teikts informatīvajā ziņojumā, kuru plānots skatīt nākamajā valdības sēdē 16.novembrī.

Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji skaidro, ka pēc saimnieciskās darbības rezultātu izvērtēšanas 2016.gada pirmajā pusgadā LVM prognozētā peļņa šogad varētu būt apmēram 41 miljons eiro. Ievērojot to, ka LVM spēj izpildīt dividenžu maksājumu valsts budžetam par 2016.gadu 35 195 000 eiro apmērā, uzņēmuma valde rosinājusi sociālās atbildības programmai novirzīt apmēram 9% no 2016.gada peļņas.

Ziedojuma summu plāno sadalīt šādi: sporta attīstības veicināšanai plānots atvēlēt divus miljonus eiro, tostarp Automobiļu sporta federācijai 200 000 eiro, kultūras un mākslas attīstības veicināšanai - 600 000 eiro, sociālās palīdzības veicināšanai - 600 000 eiro, bet izglītības un zinātnes attīstības veicināšanai - 800 000 eiro.

ZM pārstāvji arī atzīmē, ka pirms ziedojuma sadales tiks nodrošināta iespējami plaša sabiedrības informēšana par atbalsta piešķiršanas principiem un ziedojumu projektu vērtēšanas kritērijiem, tādējādi nodrošinot visiem sabiedrības locekļiem iespēju pretendēt uz ziedojuma saņemšanu.

LVM apsaimnieko 1,63 miljonus hektāru valsts meža zemes. Galvenais uzņēmuma produkts ir kokmateriāli, katru gadu piedāvājot tirgū aptuveni piecus līdz septiņus miljonus kubikmetru koksnes. Kompānijas vienīgā īpašniece ir valsts ZM personā.

Pērn LVM strādāja ar 261,551 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 5,1% mazāk nekā 2014.gadā, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 21,4% un bija 59,3 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!