Foto: Reuters/Scanpix

Trešdien tiks atcelti visi lidostā "Rīga" izlidojošie un ielidojošie aviosabiedrības "Lufthansa" reisi, informēja lidostā "Rīga".

"Lufthansa" reisi atcelti saistībā ar šodien plānoto aviosabiedrības pilotu streiku.

Atcelti ir reisi Frankfurte-Rīga ar ielidošanas laiku pulksten 13.05 un 00.35 un reisi Rīga-Frankfurte ar izlidošanas laiku pulksten 6.40 un 14.05.

Par turpmākajām iespējamām izmaiņām " Lufthansa " lidojumu sarakstā pasažieri tiek aicināti sekot līdzi informācijai lidostas "Rīga" mājaslapā, zvanot pa uzziņu tālruni 1817 vai vēršoties aviokompānijā.

Kā ziņots, Vācijas aviokompānija " Lufthansa " kopumā atcēlusi 876 reisus. Aviosabiedrība norāda, ka šo lidojumu atcelšana ietekmēs aptuveni 100 000 pasažieru.

Starp atceltajiem reisiem ir 51 garo distanču lidojums, vēsta " Lufthansa ", piebilstot, ka centīsies atrast klientiem lidojumus ar citām aviokompānijām vai citus transporta veidus.

Jau ziņots, ka pilotu arodbiedrība "Vereinigung Cockpit" aicinājusi trešdien rīkot jaunu pret " Lufthansa " vērstu streiku, lai pieprasītu lielāku atalgojumu.

"Vereinigung Cockpit" pieprasa pilotu atalgojumu palielināt vidēji par 3,66% gadā, to piemērojot arī pēdējiem pieciem gadiem.

Arodbiedrība skaidro, ka piloti šajā laikā piedzīvojuši algu pieauguma iesaldēšanu un saskārušies ar būtisku pirktspējas kritumu inflācijas dēļ, kamēr " Lufthansa " guvusi peļņu vairāku miljardu eiro apmērā.

Šis kopš 2014. gada aprīļa būs jau 14. arodbiedrības rīkotais streiks.

Tikmēr aviokompānija piedāvājusi " Lufthansa ", " Lufthansa Cargo" un "Germanwings" pilotu algas palielināt par 2,5%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!