Foto: LETA

Lidsabiedrība ''airBaltic'' testa lidojumus uz Liepāju varētu sākt nākamā gada pavasarī, raidījumā "900 sekundes" pauda satiksmes ministrs Uldi Augulis.

Nākamgad paredzēts pabeigt ceļa posmu no Liepājas lidostas līdz Lietuvas robežai. "Visas šīs iespējas ir arī Liepājas lidostai, ne tikai "airBaltic". Piesaistīt arī citas aviokompānijas, lai tiešām mēs šo reģionālo lidostu varētu iedarbināt," skaidroja ministrs.

Tiešais lidojums no Liepājas uz Rīgu, kā skaidroja ministrs, nav interesants aviokompānijai, tādēļ tas ir jāsaskaņo ar citiem reisiem, piemēram, ar reisiem uz Kopenhāgenu un Amsterdamu. Viņš uzsvēra, ka speciālisti veic tirgus izpēti un aprēķinus, lai atrastu izdevīgākos variantus.

Pirmdien "airBaltic" jaunā lidmašīna "Bombardier CS300" veica testa lidojumu uz Liepāju, taču lidostā lidmašīna nenolaidās.

Saskaņā ar Auguļa pausto, nākamgad "airBaltic" plāno atvērt reisus arī uz Aberdīni, gan Gēteborgu, Tamperi, Katāniju. Tāpat plānots sākt lidojumus no Viļņas lidostas uz Parīzi un Minheni.

Tāpat aviokompānija izvērtē iespējas sākt lidojumus uz Astanu, Kazaņu, Almati un Ķīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!