Foto: DELFI
Valsts ieņēmumu dienests (VID) turpmāk tikšanās ar nodokļu maksātājiem klātienē organizēs tiem tuvākajā VID struktūrvienībā, VID konsultatīvajā padomē Latvijas Pašvaldību savienībai (LPS) apliecinājusi VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

LPS pārstāve Jana Bunkus informēja, ka otrdien notika pirmā VID konsultatīvā padomes sēde, kurā vienojās par padomes darbu, mērķiem un uzdevumiem. LPS padomniece finanšu un ekonomikas jautājumos Sanita Šķiltere konsultatīvajā padomē uzsvēra nepieciešamību turpināt iesākto darbu pašvaldību nodrošināšanā ar VID rīcībā esošo informāciju, kā arī turpināt darbu pie visu valsts rīcībā esošo datu automatizētas izmantošanas.

Savukārt apspriežot konkrētus jautājumus, tika aktualizēti arī VID darba organizācijas pārkārtojumi. LPS pārstāve informēja VID vadību, ka nav izprotams, kāpēc gadījumos, kad VID ir nepieciešama nodokļu maksātāja ierašanās klātienē, uzņēmējiem liek ierasties VID struktūrvienībā, kas atrodas ļoti tālu no maksātāja darbības vietas, lai arī tuvāk atrodas cita VID struktūrvienība.

"Ir apsveicams VID paveiktais iekšējo procesu elektronizācijā, kas ļauj VID darbiniekiem strādāt ne tikai Rīgā, bet praktiski jebkur Latvijā, tomēr tas nedrīkst radīt situācijas, kad nodokļu maksātājam liek mērot lielu attālumu. Diemžēl tas nav tikai viens piemērs, kad nodokļu maksātājs, kurš strādā Rīgā, tiek izsaukts uz klātienes tikšanos, piemēram, Liepājā", uzsvēra Šķiltere.

Cīrule atzina, ka VID turpmākajā darbībā gadījumos, kad nodokļu maksātājam tiek lūgts ierasties VID klātienē, tikšanās ir jāorganizē tajā VID struktūrvienībā, kas atrodas tuvāk nodokļu maksātājam.

Pirmajā padomes sēdē notika VID konsultatīvās padomes nolikuma projekta apspriešana un apstiprināšana, tāpat tika izskatīts VID darbības un attīstības stratēģijas 2017.-2019. gadam projekts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!