Foto: Shutterstock
Šī gada 18. septembrī Rīgā sāksies otrā ''Startup Wise Guys'' (SWG) akseleratora programma, uz kuru plānots pulcināt 10 līdz 11 starptautiskus "Business-to-business" (B2B) jaunuzņēmumus, portālu "Delfi" informēja SWG pārstāve Zane Bojāre.

Iepriekšējo SWG Rīgas programmu absolvēja septiņi uzņēmumi no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Austrālijas, Ungārijas un Bulgārijas, tostarp arī Latvijas jaunuzņēmums ''Anatomy Next'', kas dažus mēnešus pēc programmas beigšanas piesaistīja investīcijas pusmiljona eiro apmērā.

SWG programmas dalībniekiem nodrošina trīs mēnešu intensīvu treniņa un mentoringa programmu, kas pielāgota tieši B2B jaunuzņēmumiem, kā arī 20 tūkstošu eiro sākuma finansējums un darba telpas. Programmas laikā un arī pēc tās jaunuzņēmumiem ir pieeja vairāk nekā 100 mentoriem, investoru tīklam, reģiona svarīgākajiem pasākumiem, kā arī SWG programmas absolventu "ģimenei", kurā ir vairāk nekā 50 joprojām aktīvu un veiksmīgu jaunuzņēmumu no visas pasaules.

Lai motivētu tieši Latvijas uzņēmumus startēt programmā, 13. jūnijā plānots mentorēšanas un "pitch" treniņa pasākums, kurā B2B jaunuzņēmumi var pieteikties uz individuālu tikšanos ar SWG vadības komandu.

Agrīnās stadijas B2B jaunuzņēmumi akseleratora programmai var pieteikties līdz 9. jūlijam SWG mājaslapā.

SWG ir vadošais B2B akselerators Eiropā, kas līdz šim atbalstījis un finansējis 71 uzņēmumu ar dibinātājiem no vairāk nekā 30 valstīm un ir īstenojis astoņas programmas, tai skaitā pirmo akseleratora programmu Latvijā un septiņas Tallinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!