Foto: LETA
Zivju konservu "Kaija" ražotāja "Karavela" šogad plāno sasniegt apmēram 36-37 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir būtisks pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, atzina zivju konservu "Kaija" ražotāja "Karavela" līdzīpašnieks un mārketinga direktors Jānis Endele.

"Mums būs vēsturiski lielākais apgrozījums. Ja iepriekš tas bija tikai plāns, tagad var runāt par tā izpildi - apgrozījums būs apmēram 36-37 miljoni eiro," sacīja Endele, piebilstot, ka apgrozījums salīdzinājumā ar gadu iepriekš būs audzis par apmēram 10 miljoniem eiro.

Pēc Endeles teiktā, apgrozījuma pieaugums sasniegts pateicoties uzņēmuma veiksmīgajai darbībai eksporta tirgos.

Viņš piebilda, ka uzņēmums šogad būs saražojis vairāk nekā 60 miljonus konservu kārbu, kas ir vairāk nekā iepriekšējā gadā, kad uzņēmums saražoja nedaudz virs 47 miljoniem konservu kārbu. Arī nākamgad ražošanas apmērus iecerēts palielināt. Tāpat uzņēmums nākamgad plāno palielināt arī apgrozījumu salīdzinājumā ar šo gadu, teica Endele.

Viņš piebilda, ka "Karavela" šo gadu ir strādājis veiksmīgāk nekā citi Latvijas zivrūpniecības uzņēmumi, kā arī labāk salīdzinājumā ar uzņēmuma galvenajiem konkurentiem ārvalstu tirgos Rietumos. "Mēs esam guvuši ļoti būtisku apgrozījuma kāpumu, kas nozīmē, ka mūsu pārdošanas un attīstības grupa ir diezgan veiksmīgi strādājusi. Esam ieviesuši jaunus produktus un strādājam ar nelielu peļņu," teica Endele.

Pēc viņa teiktā, "Karavela" kopumā raugās optimistiski attiecībā uz nākamo gadu.

Jau ziņots, ka "Karavela" 2016.gadā strādāja ar 28,304 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 55,6% un bija 747 753. Uzņēmums "Karavela" ir reģistrēts 2001.gadā un ir viens no lielākajiem zivju pārstrādes uzņēmumiem Baltijas valstīs.

Kompānijas pamatkapitāls ir 49 700 eiro. "Karavela" pieder trijām privātpersonām, tostarp uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Jānis Bite (56%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!