Foto: LETA
Šobrīd notiek sarunas ar pazīstamu viesnīcu tīklu par viesnīcas atvēršanu bijušā Preses nama telpās, intervijā portālam "Delfi" atklāja investoru kompānijas SIA "PN Project" padomes priekšsēdētājs Aivars Abromavičs.

Pirkuma brīdī investori vēl nebija izlēmuši, ko darīt ar Preses nama ēku – nojaukt to vai pārbūvēt. Šobrīd Abromavičs portālam "Delfi" apstiprināja, ka ēka tiks saglabāta un piemērota viesnīcas vajadzībām. "Preses nams pārtaps par augstas klases viesnīcu, tomēr tā kā šobrīd notiek sarunas ar viesnīcu tīkla pārstāvjiem, nevaru atklāt, par kuru viesnīcu tīklu tieši ir runa," skaidro Abromavičs. Viņš piebilst, ka kādu laiku pastāvējusi dilemma, ko darīt ar Preses nama ēku, tomēr sarunās ar vairākiem pazīstamiem pasaules arhitektiem, izkristalizējusies doma, ka nevajag ēku nojaukt, bet gan to saglabāt.

Neskatoties uz to, ka pēdējos gados Rīgā ir gan uzbūvētas, gan atvērtas daudzas jaunas viesnīcas, galvaspilsētā joprojām ir vieta jaunām viesnīcas telpām, uzskata Abromavičs, jo viesnīcu piepildījums, it īpaši, sezonas laikā ir augsts.

Tā kā teritorija ir liela, tajā plānots izveidot arī biroju telpas un attīstīt mazumtirdzniecību, galu galā radot modernu un mūsdienīgu vidi Rīgas centrā. Blakus Vanšu tiltam esošo zemesgabalu 5,8 hektāru platībā investīciju fonds iegādājās īpašumā kopā ar visām uz zemesgabala esošajām ēkām – bijušo Preses namu un nestrādājošu tipogrāfiju. Saskaņā ar spēkā esošajiem noteikumiem šajā vietā atļauts attīstīt nekustamā īpašuma objektus vairāk nekā 100 000 kvadrātmetru platībā.

2019. gada beigās sāksies reāla darbība teritorijas pārbūvē, šobrīd vēl notiek dažādi sagatavošanās darbi.

2019. gada beigās sāksies reāla darbība teritorijas pārbūvē, šobrīd vēl notiek dažādi sagatavošanās darbi. Visi projekta investori ir no esošā reģiona, projektā nav austrumu, piemēram, Krievijas, Ukrainas kapitāla, norāda Abromavičs.

"Delfi" jau pērn rakstīja, ka Lietuvas investori Preses nama teritorijā plāno attīstīt birojus. 2017. gada vidū "Latvijas kuģniecības" meitassabiedrība SIA "LASCO Investment" par 16,8 miljoniem eiro pārdeva Preses nama ēku Rīgā, Balasta dambī SIA "PN Project", kuru pārvalda "Lords LB Asset Management". "Lords LB Asset Management" ir Lietuvas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas kopš 2008. gada sniedz pakalpojumus institucionālajiem un privātajiem ieguldītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!