Foto: DELFI

Sauszemes un cauruļvadu transportu pārvadāto kravu apjoms šī gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar pērnā gada pirmo ceturksni, samazinājies par 2,3 miljoniem tonnu jeb 7,7% un kravu apgrozība par 10,4%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Kravu pārvadājumi pa dzelzceļu samazinājušies par 2,2 miljoniem tonnu jeb 15,4%, bet kravu apgrozība – par 10,5%. Turpretim ar autotransportu pārvadāto kravu apjoms pieaudzis par 0,4 miljoniem tonnu jeb 3%, bet kravu apgrozība samazinājusies par 5,4%. Savukārt pa maģistrālo naftas produktu cauruļvadu transportēto naftas produktu apjoms un kravu apgrozība samazinājusies par 38,5%.

Latvijas ostās joprojām turpinās kravu apgrozījuma kritums – no tām šī gada pirmajā ceturksnī nosūtīti un ostās saņemti 15,6 miljoni tonnu kravu, kas ir par 15,9% mazāk nekā pagājušā gada pirmajā ceturksnī.

No ostām nosūtīti 13,5 miljoni tonnu kravu, kas ir par 20,3% mazāk nekā pagājušā gada pirmajā ceturksnī. Nosūtīto kravu apjoma samazinājums saistāms ar apjoma kritumu ogļu iekraušanas kuģos par 1,6 miljoniem tonnu jeb 26,9% un naftas produktu samazinājumu par diviem miljoniem tonnu jeb 36,9%. Turpretim kuģos iekrautās labības un labības produktu apjoms pieaudzis par 45,2%, bet kokmateriālu apjoms – par 31,9%. Tāpat pieaudzis arī nosūtīto kravu konteineros un mobilo kravu apjoms attiecīgi par 4,6% un 17,8%.

Ostās saņemto kravu apjoms pieaudzis par 33,2%, bet no kuģiem izkrauto kravu konteineros un mobilo kravu apjoms pieaudzis attiecīgi par 3,3% un 20,5%, bet naftas produktu izkraušanas apjoms – par 47%.

Savukārt lidostā "Rīga" saņemto un no lidostas nosūtīto kravu apjoms šī gada pirmajā ceturksnī pieaudzis par 33%, salīdzinot ar to pašu laika periodu pērn, sasniedzot 6,2 tūkstošus tonnu atzīmi.

Pasažieru skaits pieaudzis gan ostās, gan lidostā, savukārt sauszemes pārvadājumos tas samazinājies, liecina CSP dati. Šī gada pirmajā ceturksnī ar sauszemes pasažieru transportu pārvadāti 57,9 miljoni pasažieru, kas ir par 4,9% mazāk nekā pērnā gada pirmajā ceturksnī.
Ar dzelzceļa transportu pārvadāto pasažieru skaits saglabājies iepriekšējā gada līmenī, pieaugot vien par 0,2%, bet ar regulāras satiksmes autobusiem un ar pilsētu elektrisko transportu pārvadāto pasažieru skaits samazinājās attiecīgi par 7,3% un 1,7%.

Ar prāmjiem Latvijas ostās iebrauca un no ostām izbrauca 207 tūkstoši pasažieru, kas ir par 15,7% vairāk nekā pērnā gada pirmajā ceturksnī.

Savukārt ar kruīza kuģiem Rīgas pasažieru ostā iebrauca 3,3 tūkstoši pasažieru jeb par 84,7% vairāk nekā pagājušajā gadā attiecīgajā laika periodā.

Lidostā "Rīga" ielidoja un no tās izlidoja 1,4 miljoni pasažieru, kas ir par 19,4% vairāk salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo ceturksni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!