"Optibet" Hokeja līgas (OHL) iepriekšējo divu gadu čempione "Zemgale"/LBTU ceturtdien šīs sezonas pusfināla otrajā spēlē izsēja sešu vārtu pārsvaru, taču nosargāja otro panākumu pār Rīgas "Prizmu".

"Zemgale"/LBTU savā laukumā ar rezultātu 6:4 (3:0, 3:0, 0:4) pārspēja Rīgas "Prizmu" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 2-0.

Pirmajā trešdaļā 3:0 mājinieku labā panāca Kristaps Roķis, Ričards Bernhards un Eimants Noreika, kamēr otrajā periodā viesu vārtos divas reizes ripu raidīja Deniss VIlmanis un vienu reizi precīzs bija Kristiāns Zelts.

Pēc spēlētas minūtes trešajā trešdaļā, "Prizma" labā pirmos vārtus guva Kristers Bormanis.

Neilgi pēc pirmajiem viesu vārtiem, abu komandu hokejistiem uzsākot kautiņu, mājinieku spēlētājs Zelts saķērās ar viesu pārstāvi Artūru Apfelbaumu, un, Zeltam metot lejā savu pretinieku, Apefelbaums ar galvu atsitās pret ledu, gūstot nopietnu savainojumu.

Pēc attiecīgās epizodes, kuras dēļ mačs tika apturēts uz ilgāku laiku, Zelts saņēma noraidījumu līdz spēles beigām, kuru "Prizma" izmantoja, lai gūtu trīs vārtus un samazinātu deficītu līdz diviem precīziem metieniem. Vispirms divus vārtus nepilnas minūtes laikā guva Kristaps Riekstiņš, bet pēc tam otros vārtus mačā guva Bormanis.

Mača izskaņā viesiem vēl bija iespēja spēlēt vairākumā, taču tas palika neizmantots, un spēle noslēdzās par labu mājiniekiem.

Otrā pusfinālā pirmajā mačā Mogo"/LSPA ar 5:1 bija pārāka pār "Kurbads" un sērijā izvirzījās vadībā ar 1-0.

Ceturtdaļfinālos "Prizma" ar 3-1 pārspēja Tallinas "Panter" un "Kurbads" ar 3-0 guva virsroku pār Hokeja skolu "Rīga".

OHL izslēgšanas turnīrā iekļuva sešas komandas. Ceturtdaļfināls notika līdz trim uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL kausu un Baltijas čempiontitulu norisināsies līdz četriem panākumiem.

2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās Rīgas "Prizma", Hokeja skola "Rīga", Jelgavas "Zemgale"/LBTU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", Elektrēnu "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LBTU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!