Foto: Aiga Rēdmane, žurnāls "Ieva"

Latvijas Kosmētikas ražotāju asociācijas valdes priekšsēdētāja Ieva Plaude, kas plašāk zināma ar to, ka savulaik izveidoja Baltijas valstīs pazīstamo kosmētikas zīmolu "Kolonna", kā arī bija tās īpašniece bankrota laikā, plāno atgriezties Latvijā, tā uzņēmēja apliecināja LTV7 ziņu dienesta veidotajam raidījumam par 2009. gada krīzi un pašreizējiem ekonomikas izaicinājumiem.

Pēc bankrota piedzīvošanas Plaude pārcēlās uz Vāciju, kur vairākus gadus Minhenē strādāja kosmetoloģijas fabrikā "Amirage GmbH", kas ražo dekoratīvo kosmētiku – nagu laku, lūpukrāsu, acu tušu un tamlīdzīgus produktus. Plaudei pēc darba gaitām uzņēmumā izdevās iegādāties tā daļas.

"Dzīve emigrācijā tikai izklausās labi. Materiālajā ziņā nebija tik slikti. Bet mēs visu laiku sapņojam par savu dzimteni, vēlamies atgriezties. Tāpēc esmu laimīga, ka beidzot varu īstenot savu plānu, - pārliecināju investoru pārdot fabriku citiem īpašniekiem. Un šogad, kā es ļoti ceru, varēšu atgriezties Latvijā," sacīja Plaude.

No Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" Maksātnespējas datu bāzē pieejamās informācijas izriet, ka 2010. gadā sāktā Plaudes maksātnespējas procesa lieta tika pabeigta 2016. gadā. "Kolonnas" bankrots ir viens no tā laika ekonomikas krīzes spilgtākajiem maksātnespējas gadījumiem.

Plaude aizvien ir Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāve Bavārijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!