Šogad Rīgā darbojas aptuveni 230 vasaras kafejnīcas, kas ir par 20 līdz 30 kafejnīcām vairāk nekā pērn, liecina Rīgas domes apkopotā informācija.
Aptuveni 80 vasaras kafejnīcas ir izvietotas Rīgas centrā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes koordinators sabiedrisko attiecību jautājumos Dzintars Zaļūksnis.

Ap 70 vasaras kafejnīcu atrodas sarkano līniju robežās jeb daļēji uz braucamās daļas vai gājēju ietves, lielākā daļa no šādām kafejnīcām atrodas pilsētas centrā.

Kā ziņots, Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja, skatot grozījumus saistošajos noteikumos "Par tirdzniecību publiskās vietās Rīgā", šomēnes izteica asu kritiku izpildvarai par nespēju iedibināt kārtību vasaras kafejnīcu ierīkošanā un satiksmes organizēšanā Rīgā.

Deputāti bija sašutuši par to, ka tiek atļauts ierīkot kafejnīcas uz ielām, pa kurām brauc automašīnas, tādējādi radot sastrēgumus un palielinot satiksmes plūsmu citās Vecrīgas ielās, kur kafejnīcu nav. Kā spilgts piemērs tika minēta vasaras kafejnīca Poļu gātē, kas ir iebrauktuve Vecrīgā, un tur automašīnu plūsma esot liela.

Domnieki pauda neizpratni par to, kā var dot atļauju ierīkot vasaras kafejnīcu Smilšu un Jēkaba ielas krustojumā, kur tā aizņems lielu daļu brauktuves un ietvi, līdz ar to gājējiem būs jāiet pa ielu, kur brauc daudz automašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!