Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Bankas "Citadele" vadītājs un valdes priekšsēdētājs Johans Akerbloms (Johan Åkerblom) iesniedzis paziņojumu bankas padomei par atkāpšanos no amata personisku iemeslu dēļ, informē bankas pārstāvji.

Savā paziņojumā valdei Akerbloms izteica pateicību par sešiem bankā pavadītajiem gadiem, kuru laikā kredītiestāde ir sasniegusi nozīmīgus panākumus.

"Tas nav viegls lēmums, taču personisku iemeslu vadīts esmu nolēmis atkāpties no amata. Esmu pārliecināts, ka "Citadele" veiksmīgi turpinās iesākto darbu jaunā vadībā un izmantos izaugsmes iespējas," norāda Akerbloms.

Valde, saprotot un pieņemot Akerbloma lēmumu, izteikusi atzinību par viņa ieguldījumu bankas attīstībā.

Lai nodrošinātu vienmērīgu pāreju un turpinātu bankas izaugsmi, banka "Citadele" nekavējoties uzsāks jauna vadītāja meklēšanu. Iespējami ātri tiks uzsākts darbs pie jauna vadītāja meklēšanas, un tikmēr Akerbloms turpinās pildīt vadītāja pienākumus.

Kā liecina Zviedrijas kompānijas "Intrum" paziņojums, Akerbloms turpmāk uzņēmumā ieņems finanšu direktora amatu.

"Esmu ļoti priecīgs paziņot par Akerbloma iecelšanu par "Intrum" jauno finanšu direktoru," saka "Intrum" prezidents un izpilddirektors Andres Rubio.

"Johana starptautiskā pieredze, ieņemot galvenos vadošos amatus finanšu pakalpojumu nozarē, piemēram, "SEB" finanšu direktors Vācijā, "SEB" Baltijas nodaļas finanšu direktors un bankas "Citadele" finanšu direktors un valdes priekšsēdētājs, lieliski noderēs "Intrum"."

"Johanam kopā ar mani būs svarīga loma, virzot mūsu īstermiņa programmu, koncentrējoties uz mūsu finanšu profila stiprināšanu, samazinot aizņemto līdzekļu īpatsvaru," turpina Rubio. "Turklāt es ceru, ka Johans sniegs būtisku ieguldījumu "Intrum" izpildkomitejā un grupas vadības komandā, turpinot īstenot mūsu ilgtermiņa stratēģisko plānu, kas tika uzsākts Kapitāla tirgus dienā pagājušā gada septembrī, koncentrējoties uz trim stratēģiskajiem pīlāriem: darbības izcilību, fokusu uz klientu un kapitāla ieguldījumiem."

Jau ziņots, ka šā gada sākumā no amata atkāpās AS "Citadele banka" valdes loceklis atbilstības jautājumos Uldis Upenieks, kurš valdes locekļa amatu ieņēma kopš 2017. gada 1. augusta.

Banka "Citadele" pagājušajā gadā strādāja ar 91,7 miljonu eiro peļņu, kas ir 2,2 reizes vairāk nekā 2022. gadā.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2023. gada beigās bija trešā lielākā banka Latvijā. Tās obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā. Aptuveni 75% bankas "Citadele" akciju pieder starptautiskai investoru grupai un citiem mazākuma akcionāriem, ko pārstāv investīciju kompānija "Ripplewood Advisors LLC". Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas īpašumā ir gandrīz 25% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!