Foto: LETA
Valdība otrdien uzdeva Finanšu ministrijai (FM) sadarbībā ar Ekonomikas ministriju (EM)līdz nākamā gada 1.martam iesniegt izskatīšanai valdībā detalizētu plānu par vienotas attīstības finanšu institūcijas izveidi, kas taps uz reorganizētās VAS “Latvijas Hipotēku un zemes banka” (“Hipotēku banka”) pamata.

Valdība vienojās arī, ka attīstības finanšu institūcija jāizveido līdz 2013.gada beigām. Pagaidām vēl nav skaidrs jaunās iestādes kapitāldaļu turētājs - pie šī jautājuma valdība nolēma atgriezties pēc trim nedēļām.

Premjers Valdis Dombrovskis (V) preses konferencē pēc valdības sēdes klāstīja, ka, viņaprāt, par finanšu institūcijas kapitāldaļu turētāju būtu jākļūst FM, kas virza jautājumu par attīstības institūciju, kam jāapvieno četras iestādes - "Hipotēku bankas" attīstības daļu, Vides investīciju fondu, Lauku attīstības fondu un Latvijas Garantiju aģentūru.

Vēl FM uzdots līdz šā gada 31.decembrim izstrādāt un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā instrukcijas projektu par kārtību, kādā Konsultatīvajā padomē varēs pieteikt un izvērtēt jaunās valsts atbalsta programmas.

Valdība arī pieņēma zināšanai, ka "Hipotēku banka" līdz vienotās attīstības finanšu institūcijas izveidei nodrošinās nepārtrauktu tās attīstības daļas kredītportfeļa apkalpošanu un netraucētu attīstības programmu ieviešanu.

Jau ziņots, ka valdība 2006.gadā nolēma "Hipotēku banka" pakāpeniski pārveidot par attīstības banku, kas ieviesīs un administrēs valsts atbalsta programmas finanšu jomā, kā arī papildinās un attīstīs esošos finanšu atbalsta instrumentus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!