Foto: LETA

Šajā nedēļas nogalē notiks VAS "Latvijas Hipotēku un zemes banka" (Hipotēku banka) komercdaļas – privātpersonu un juridisko personu aizdevumu, noguldījumu un norēķinu kontu, kā arī līzinga kompānijas pakalpojumu – pāriešana uz AS "Swedbank", tāpēc no piektdienas vakara līdz pirmdienas rītam būs "iesaldēta" darbība ar šiem "Hipotēku bankas" pakalpojumiem.

Valsts pārveido Hipotēku banku par attīstības banku, un pakāpeniski pārdod tās komercdaļas. "Swedbank" iegādājās trīs komercsegmenta daļas, kurās ietilpst privātpersonu un juridisko personu komercaizdevumi, norēķinu un noguldījumu pakalpojumi, kā arī līzinga kompānija.

Tiem klientiem, kuru apkalpošana pāriet uz "Swedbank", Hipotēku banka apkalpošanu nodrošinās līdz piektdienas, 23.novembra, darba dienas beigām, savukārt internetbankā - līdz plkst. 20:00.

Sestdien un svētdien notiks IT darbi klientu datu pārnešanai, un tiem klientiem, kuru pakalpojumi no Hipotēku bankas tiek pārcelti uz "Swedbank", uz laiku tiks ierobežota piekļuve kontos esošajiem līdzekļiem.

Nedēļas nogalē arī iespējami īslaicīgi "Swedbank" elektronisko kanālu darbības pārtraukumi, savukārt "Swedbank" filiāļu tīkls brīvdienās strādās pēc saīsināta darba grafika.

No pirmdienas, 26.novembra, plkst.8.00 visi no Hipotēku bankas uz "Swedbank" pārceltie līdzekļi būs pieejami "Swedbank", un komercdaļas klientu apkalpošanu turpinās "Swedbank" savā filiāļu tīklā un elektroniskajos kanālos.

Īslaicīgie ierobežojumi neietekmēs to klientu ikdienu, kas ikdienā nepieciešamos pakalpojumus jau pirms klientu pārejas dienas - 24.novembra - pārcēluši uz jauno banku, kā arī tos klientus, kuru apkalpošana paliek Hipotēku bankā.

Hipotēku banka pārtrauc sniegt pakalpojumus klientiem, kuru apkalpošana pāriet uz "Swedbank", un informācija par šo klientu kontiem, tajos pieejamajiem līdzekļiem, noguldījumiem un kredītiem tiek pārcelta no Hipotēku bankas uz "Swedbank" IT sistēmām. Hipotēku bankas klientiem uz "Swedbank" pārcelto līgumu nosacījumi nemainās.

Klientu apkalpošanas pārejai abas bankas gatavojās gandrīz pusgada garumā, lai nodrošinātu kvalitatīvu datu nodošanu no vienas sistēmas otrai. 

Hipotēku bankas klienti varēja pārcelt savus līdzekļus un saistības uz "Swedbank" jau iepriekš, savukārt tiem, kuri to nav izdarījuši, pēc visas informācijas nodošanas būs jāpiesakās "Swedbank". Šiem klientiem "Swedbank" attiecīgi izveidos jaunu aizdevuma, noguldījuma vai norēķina kontu, kuru apkalpos pēc tādiem pašiem nosacījumiem kā iepriekš to darīja Hipotēku banka.

Klienti varēs arī saņemt "Swedbank" norēķinu vai kredītkartes, un šīs kartes varēs izmantot arī Hipotēku banku bankomātos bez papildus komisijas maksas.

Hipotēku banka turpina apkalpot valsts atbalsts programmu klientus un turpina izsniegt jaunus valsts atbalsta aizdevumus. Tāpat banka turpina apkalpot privatizācijas sertifikātu kontus, zemes izpirkuma līgumus un vērtspapīru kontus.

Kā ziņots, šā gada vasarā "Hipotēku banka" četras komercaktīvu paketes, izsakot visizdevīgāko piedāvājumu, iegādājās AS "Swedbank" un AS "SEB banka".

"Swedbank" izteica vislabāko piedāvājumu par trīs komercdaļām, kurās ietilpst privātpersonu un juridisko personu komercaizdevumi, norēķinu un noguldījumu pakalpojumi, kā arī līzinga kompānija. Savukārt vislabākais piedāvājums par pensiju 2.līmeņa plānu pārvaldīšanas paketi bija "SEB banka" grupas uzņēmumam "SEB Wealth Management".

Jau ziņots, ka valdība pērn rudenī vienojās par "Hipotēku bankas" komercdaļas pārdošanas stratēģiju. Bankas komercdaļa sadalīta un tiek pārdota sešās paketēs.

Uz "Hipotēku bankas" bāzes plānots veidot Attīstības banku, kas nodarbotos ar valsts atbalsta sniegšanu uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!