Foto: LETA
Apdrošinātāju novērojumi liecina, ka šī gada pirmajā ceturksnī, salīdzinājumā ar pērnā gada pirmajiem trim mēnešiem, īpaši strauji pieaudzis pieprasījums pēc dažāda veida personu apdrošināšanas pakalpojumiem.

Visstraujāk pieaugusi uzņēmumu, valsts un pašvaldību iestāžu interese iegādāties saviem darbiniekiem veselības apdrošināšanas polises,” paziņojumā presei norādījis Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Juris Dumpis.

Šī gada pirmajos trīs mēnešos Latvijā strādājošo apdrošināšanas kompāniju  parakstītais prēmiju apjoms, salīdzinājumā ar pērnā gada attiecīgo laika posmu, pieaudzis par 21 % jeb 2,8 miljoniem latu. Kopējais veselības apdrošināšanā 2013. gada pirmajā ceturksnī parakstīto prēmiju apjoms ir 16 miljoni latu, tas ir, 27 % no kopējā apdrošināšanas tirgū.

Savukārt izmaksāto atlīdzību ziņā veselības apdrošināšana ar atlīdzībās izmaksātiem 7,2 miljoniem latu ierindojusies otrajā vietā.  

Otrajā vietā pēc parakstītajām prēmijām un pirmajā pēc izmaksātajām atlīdzībām ir dzīvības apdrošināšana, ieskaitot uzkrājošo apdrošināšanu. Šajā apdrošināšanas veidā 2013. gada pirmajos trīs mēnešos parakstīto prēmiju apjoms sasniedz 9, 8 miljonus latu jeb 16 % no kopējā parakstīto prēmiju apjoma. Atlīdzībās kopumā izmaksāti 12,1 miljons latu, kas ir par 113 % vairāk nekā attiecīgajā laika posmā pērn.

Trešo vietu populārāko apdrošināšanas veidu vidū ieņem sauszemes transportlīdzekļu KASKO apdrošināšana , kurā parakstītas prēmijas Ls 9,8 milj. Apmērā, tas ir, par 3% vairāk nekā pagājušā gada pirmajos trīs mēnešos. Atlīdzībās KASKO apdrošināšanā izmaksāti Ls 7,2 miljoni latu.

Ceturtais populārākais apdrošināšanas veids ir sauszemes transportlīdzekļu OCTA apdrošināšana. Šajā veidā parakstītas prēmijas 8,4 miljonu latu apmērā, kas ir par 0,5 miljoniem latu jeb 6% vairāk nekā pērnā gada 1. ceturksnī. Atlīdzībās OCTA apdrošināšanā izmaksāti 6,2 miljoni latu.

2013. gada 1. ceturksnī apdrošināšanas sabiedrības kopumā parakstījušas prēmijas 59,6 miljonu latu apmērā, liecina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas rīcībā esošā informācija par apdrošināšanas sabiedrību darbības rezultātiem.

Salīdzinot ar 2012. gada pirmo ceturksni, apdrošināšanas tirgus apjoms pieaudzis par 3,5 miljoniem latu jeb 6%.

Izmaksāto atlīdzību apjoms, salīdzinājumā ar pērnā gada pirmo ceturksni, palielinājies par 9,1 miljonu latu jeb 32%. Kopumā atlīdzībās izmaksāti 37,9 milj
oni latu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!