Foto: DELFI
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome ceturtdien, 8. augustā nolēmusi ”GE Money Bank” atļaut pabeigt darījumu, kura rezultātā bankas ”Citadele” īpašumā pāries ”GE Money Bank” kredītu un noguldījumu portfeļi, kā arī ieguldījumu pakalpojumi līgumi un attiecīgo klientu finanšu instrumentu un ieguldījumu darījumu norēķinu kontos esošie līdzekļi.

Lēmums pieņemts pēc attiecīga "GE Money Bank" pieteikuma izvērtēšanas.

"Komisijas padome deva atļauju atsevišķu bankas pakalpojumu portfeļu pārejai, jo neredz šķēršļus darījuma tālākai virzībai. Mēs kā banku uzraugs vērtējam, lai līdz ar darījumu tiktu nodrošināta finanšu sistēmas stabilitāte un pārejas procesā tiktu ievērotas "GE Money Bank" klientu intereses," uzsver FKTK priekšsēdētājs Kristaps Zakulis.

FKTK ir saņēmusi arī pieteikumu „GE Money Asset Management" fondu un pensiju 2. un 3. līmeņa plānu pārvaldīšanas nodošanai "Citadele Asset Management", kas vēl jāvērtē atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai. 

Darījums starp "GE Money Bank" un banku "Citadele" paredz, ka "Citadele" no "GE Money Bank" pārņems privātpersonu un uzņēmumu norēķinu kontu apkalpošanu, depozītus, krājkontus un kredītus. Noslēgtais līgums paredz arī "GE Money Asset Management" fondu un pensiju 2. un 3. līmeņa plānu pārvaldīšanas nodošanu "Citadele Asset Management". 

Darījuma pabeigšanai vēl nepieciešama Konkurences padomes atļauja, kā arī Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) atļauja pensiju 2. līmeņa plānu pārejai. 

"GE Money Bank" jau pirms vairāk nekā diviem gadiem bija paziņojusi par tās stratēģisko plānu pakāpeniski iziet no Latvijas tirgus.

 "GE Money Bank" turpinās klientu apkalpošanu līdz 20. septembrim. Pēc 20.septembra "GE Money Bank" pārtrauks visu esošo pakalpojumu sniegšanu, tostarp kontu un maksājumu karšu, kā arī internetbankas darbību. Banka "Citadele" uzsāks "GE Money Bank" klientu apkalpošanu ar 23.septembri. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!