Foto: LETA

"DNB banka" ceturtdien, 13. septembrī noslēgusi kredītlīgumu ar galveno siltumenerģijas piegādātāju Rīgā – AS "Rīgas siltums". Kredītlīguma summa ir 4,98 miljoni eiro (aptuveni 3,5 miljoni latu), un šos līdzekļus uzņēmums izmantos 2012./2013. finanšu gada investīciju projektu finansēšanai un refinansēšanai, portālu "Delfi" informēja banka.

Kredīta atmaksas termiņš ir pieci gadi. Lielāko daļu investīciju "Rīgas siltums" novirzīs siltumenerģijas zudumu samazināšanai pārvadē.

"DNB banka jau gandrīz desmit gadus sadarbojas ar akciju sabiedrību "Rīgas siltums". Jaunais kredītlīgums kalpo kā papildu platforma tālejošu partnerattiecību attīstīšanai," norāda "DNB bankas" Enerģētikas un tranzīta daļas vadītājs Viktors Šeršņovs.

AS "Rīgas siltums" valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis uzsver, ka piešķirtais finansējums kalpos uzņēmuma mērķu sasniegšanai. "Siltumenerģijas zudumu samazināšana ir viena no galvenajām uzņēmuma prioritātēm. Šogad plānots nomainīt un izbūvēt siltumtīklus gandrīz 12 kilometru garumā, no tiem 10 kilometrus – pielietojot bezkanāla tehnoloģiju," norāda Talcis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!