Foto: LETA

Saistībā ar eiro ieviešanu Valsts policija no šodienas līdz nākamā gada 7.janvārim strādā īpaši pastiprinātā režīmā. Likumsargi šajā laikā īpaši aicina uzmanīties no krāpniekiem un zagļiem.

Valsts policijas preses pārstāve Zane Arāja aģentūrai LETA pastāstīja, ka Valsts policijā izveidots speciāls vadības centrs, kas koordinē drošības jautājumus saistībā ar Latvijas pievienošanos eirozonai.

Šajā laikā policija pastiprināti dežūrē pie pasta nodaļām. Gadumijā un janvāra pirmajās dienās policijas spēki būs redzami tajās vietās, kur koncentrēsies lielākā naudas plūsma, piemēram, pie bankomātiem. Pastiprinātās policijas patruļas būs redzamas visā valstī.

Šajā laikā lielākie riski saistās ar iespējamām krāpšanām, zādzībām un laupīšanām. Policija īpaši brīdina, ka var aktivizēties tie krāpnieki, kuri, uzdodoties par sociālajiem darbiniekiem vai labdarības iestāžu pārstāvjiem, apmeklējot vecākus cilvēkus mājās, mēģinās piedāvāt izdevīgāku maiņas kursu.

Policija arī aicina uzmanīties no naudas viltotājiem, jo daudzi Latvijas iedzīvotāji ar jauno naudu vēl nebūs iepazinušies.

Naudas maiņas periodā policija aicina iedzīvotājus nepārvietoties vieniem pašiem diennakts tumšajā laikā un naudu sabiedriskās vietās nenēsāt apģērba ārējās kabatās.

Neskatoties uz to, ka policija aktīvi iesaistīta eiro drošības pasākumos, netiks piemirsts par satiksmes drošību. Policija uz ceļiem aktīvi veiks uzraudzību gan gadumijā, gan janvāra pirmajās dienās. Īpaša uzmanība tiks pievērsta dzērājšoferiem un atļautā braukšanas ātruma kontrolei.

Latvija pievienosies eirozonai no 2014.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!