Foto: F64

Latvijas lielākajiem degvielas tirgotājiem - "Latvija Statoil" ("Statoil") un "Neste Latvija" - pārslēgšanās uz eiro noslēgusies veiksmīgi un patlaban strādā visas degvielas uzpildes stacijas (DUS).

"Statoil" pārstāvis Artūrs Eglītis sacīja, ka aptuveni no plkst.4 strādā visas "Statoil" DUS, klienti veic norēķinus gan latos, gan eiro. Naktī radušās kļūmes uzņēmuma informācijas tehnoloģiju (IT) sistēmās tikušas ātri novērstas.

"Neste Latvija" Mārketinga un klientu attiecību vadītāja Ilze Pērkone aģentūrai LETA sacīja, ka no plkst.0.15 strādā visas "Neste" automātiskās DUS.

"Pāreja uz eiro prasīja mazāku laiku nekā ieplānotā stunda, un DUS atsāka darbu jau gandrīz tūlīt pēc pusnakts," sacīja Pērkone.

Jautāta, vai klienti, kas maksā ar banknotēm, vairāk izmanto latus vai eiro valūtu, Pērkone skaidroja, ka patlaban šāda informācija vēl nav pieejama, jo inkasācija šodien vēl nav veikta, turklāt tas ir degvielas tirgotāja izmantots ārpakalpojums. "Visticamāk, šāda statistika būs pieejama rīt," skaidroja Pērkone.

Jau ziņots, ka šonakt "Statoil" eiro ieviešanas gaitā sastapies ar problēmām, kā rezultātā DUS atvēršana aizkavējās. "Statoil" DUS bija paredzēts atvērt šonakt plkst.3, taču, kā atzina Eglītis, eiro ieviešanas gaitā tika novērota aizķeršanās ar banku norēķinu sistēmu, ko nodrošina uzņēmuma partneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!