Foto: LETA

Latvijas Studentu apvienības (LSA) valde agrā piektdienas rītā lēmusi atlikt iecerēto protesta gājienu, ko vairākas augstskolas vēlējās rīkot, lai iebilstu pret nepietekamu finansējumu augstākajai izglītībai.

Kā portālam "Delfi" norādīja LSA sabiedrisko attiecību speciāliste Annija Spēka, tas gan nenozīmē, ka studentus esošā situācija augstākajā izglītībā šobrīd apmierina, un studentu demonstrācijas, iespējams, varētu norisināties nākamā gada pavasarī.

Kā pastāstīja Latvijas Universitātes Studentu padomes vadītāja Santa Zarāne, lielākajā Latvijas augstskolā notikušas asas diskusijas par to, vai vajadzētu šādu gājienu rīkot.

"Iespējams, ka vajadzētu, bet tad jau drīzāk nevis par šiem 0,25 %, bet par bāzes finansējuma palielināšanu. Mums arī pašiem ir sapratne, ka izglītība nav vienīgā joma, kurai nepieciešams finansējums," stāsta Zarāne.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka 21. novembrī LSA vērsās pie ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera, lūdzot viņu pārtraukt valdības un Ministru prezidentes iespējamo nelikumīgo darbību budžeta veidošanas procesā saistībā ar augstākajai izglītībai paredzēto finansējumu, novērst šādas darbības sekas vai nepieļaut likumpārkāpumu.

Ģenerālprokuratūra studentu prasību izskatīšanai nodeva Finanšu ministrijai, kas atbildi sola sagatavot divu nedēļu laikā.

Valsts budžetu Saeimā plānots apstiprināt 10.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!