Foto: LETA

Meklējot līdzekļus augošajām Latvijas budžeta vajadzībām, nākamgad nebūs gaidāma "būtiska nodokļu palielināšana", šorīt telekanālā LNT sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Valsts augstākās amatpersonas ir vienojušās Latvijas aizsardzības budžeta palielināt līdz 2% no iekšzemes kopprodukta jau līdz 2018.gadam, nevis līdz 2020.gadam, kā bija plānots iepriekš, kas radījis jautājumus, kur iegūt šim mērķim nepieciešamos līdzekļus.

Straujuma stāstīja, ka martā valdība sāks strādāt pie jaunā budžeta projekta, kur būtiskākais uzstādījums būs aizsardzības budžeta palielināšana, taču starp prioritātēm noteikti būšot arī skolotāji un mediķi.

Meklējot iespējas minētajās jomās palielināt finansējumu, varētu būtu jāpārskata "ne tik būtiskie" valsts tēriņi, izteicās politiķe, kura gan vēl nespēja skaidri nosaukt, kuri varētu būt šie mazsvarīgie izdevumi. Valdības vadītāja atzīmēja, ka jau šā gada otrajā pusgadā "atbrīvosies nauda" no Latvijas prezidentūras Eiropas Savienībā.

Vaicāta, vai ir pamats gaidīt nodokļu palielināšanu, Straujuma solīja, ka nebūs "būtiska nodokļu palielināšana". Politiķe gan atzina, ka valdībā tiek spriests par akcīzes nodokļa palielināšanu, taču tas netikšot celts būtiski. Nodokļu jomā tiek strādāts arī pie progresīvāka ar nodokļiem neapliekamā ienākumu minimuma ieviešanas, taču tās būšot fiskāli neitrālas izmaiņas.

Straujuma uzsvēra, ka kopumā viņas vadītā valdība pašlaik būtiskas nodokļu reformas neplāno.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!